Politie Zuid-Holland-Zuid

08/12 Hoeksche Waard

08-12-2004 - Persberichten District III

AANRANDING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
OUD-BEIJERLAND- De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen van de aanranding van een 45 jarige vrouw uit Oud-Beijerland. De vrouw werd op maandagmiddag, 6 december 2004, tussen 15.30 en 16.00 uur, midden op het Marktplein, terhoogte van de kiosk lastig gevallen door een groepje van vier jongens. Drie jongens gingen voor haar fiets staan zodat ze niet verder kon. De vierde jongen sprak allerlei schuine taal uit en greep de vrouw in haar kruis. Een oudere man met wit haar sprak de jongens aan op hun gedrag. Daarna kon de vrouw haar weg vervolgen. Ze waarschuwde de politie en deed op dinsdag, 7 december 2004 aangifte. De politie is op zoek naar de jongens in de leeftijd van ongeveer 16 jaar en stelt een onderzoek in. Ook is de politie op zoek naar de oudere man die de jongens aansprak of andere getuigen die iets gezien hebben of weten van de aanranding. Zij worden verzocht te bellen met de recherche van de politie Hoeksche Waard op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

SNELHEIDSCONTROLE
HEINENOORD- Tijdens een snelheidscontrole op de Blaaksedijk West met de fotoradar hebben politieagenten 55 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 7 december 2004, van 09.00 tot 12.00 uur. In totaal werden 482 voertuigen gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

IN DE SLOOT
OUD-BEIJERLAND- Een 19 jarige man uit Oud-Beijerland is met een personenauto tegen een boom gereden en in de sloot tot stilstand gekomen. Dit gebeurde op dinsdagavond, 7 december 2004, omstreeks 20.35 uur, op de Hermanus Boerhaavestraat. De man was samen met een stel vrienden aan het crossen op het verlaten industrieterrein. Nadat zijn vrienden waren uitgestapt reed de man nog een rondje. Hij verloor daarbij de macht over het stuur. De auto botste tegen een boom, ging een aantal keren over de kop en kwam op zijn zijkant tot stilstand in de sloot. De man liep slechts een pijnlijk hoofd op doordat hij de hoedenplank met daarin speakers tegen zijn hoofd kreeg. Politieagenten namen zijn rijbewijs in. De auto is eigendom van de moeder van één van zijn vrienden. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAAK WONINGEN
NUMANSDORP- Op woensdagochtend, 8 december 2004, omstreeks 02.00 uur, is ingebroken in twee woningen. Bij een woning aan de van Barrylaan hoorden de bewoners gestommel. Toen ze beneden kwamen bleek dat de woonkamer was doorzocht. Gestolen zijn een handtas met daarin een portemonnee met bankpasjes en een jas. Vermoedelijk is men binnengekomen door het slot van de deur open te flipperen. Bij een woning aan het Merelerf is men vermoedelijk op dezelfde manier binnengekomen. Ook hier werd een handtas met inhoud en een jas gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.