Ingezonden persbericht


CREATIVE ZEN MICRO
NU MET EXTRA LANGE SPEELDUUR

Limited edition van de Zen Micro
met
gratis tweede batterij nu verkrijgbaar

Amsterdam, 08 december 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet, kondigt aan dat de Zen Micro MP3-speler nu beschikbaar is in Europa. De Zen Micro is verkrijgbaar in een speciale verpakking met een tweede verwijderbare, oplaadbare batterij voor dezelfde prijs. Wie een exemplaar uit deze limited edition koopt, kan genieten van een totale afspeelduur van 24 uur.

De Zen Micro werd onlangs bekroond met zijn eerste award in de categorie Portable Music Players tijdens het 'Best of DigitalLife 2004' evenement. Dit evenement vond deze maand plaats in New York. DigitalLife brengt de nieuwste digitale producten onder de aandacht en de Zen Micro werd er geprezen vanwege de bijzonder vele functies.

De Zen Micro kreeg veel positieve feedback van consumenten en de media tijdens het vierdaagse evenement. Met name het kleine formaat en de gebruiksvriendelijkheid dankzij de intuïtieve Touch Pad interface werd alom gewaardeerd.

"Deze 'droom' MP3-speler is voorzien van alle gemakken die gebruikers wensen." aldus Geraldine Lee, Europees Business Manager for MP3 Players bij Creative. "Hij is buitengewoon compact en bevat een FM-radio, een hoogwaardige digitale spraakrecorder, een kalender en een To Do-lijst. En met de gratis tweede batterij voor snelle beslissers, biedt hij nog meer!"

Opmerking voor redacteurs
Zen Micro-verpakkingen met de gratis extra batterij zijn te herkenning aan een 'Limited Edition' sticker.

Prijs en beschikbaarheid
De Creative Zen Micro is nu beschikbaar. De adviesprijs bedraagt ¬ 279,- inclusief BTW.

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Global Image: Luc Gyzels - Tel: 03/226.74.08 - luc@globalimage.be Creative Labs: Markus Eggermont - Tel: 03/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: 03/287.87.77

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.