Gemeente Dordrecht


---

Afrondende werkzaamheden verkeersplan binnenstad gestart

Pollers op de Voorstraat Carla Franken
Deze week is gestart met de afrondende werkzaamheden voor het verkeersplan binnenstad. Als eerste wordt maandag 27 september begonnen met het verplaatsen van de pollersturingskast van Steegoversloot naar de steeg van de Grote Appelsteiger. Dit betekent dat in de Voorstraat en Steegoversloot gegraven wordt en de bestrating tot uiterlijk dinsdagavond open ligt. Voetgangers en fietsers kunnen gewoon door de straat. Voor auto's kan de doorgang op bepaalde momenten belemmerd zijn. Na dinsdag worden nog werkzaamheden uitgevoerd, maar deze leveren geen belemmeringen voor het verkeer op. De komende maanden wordt op meerdere plekken in de stad gewerkt.

Werkzaamheden in grote lijnen

* Om het straatbeeld te verfraaien worden pollers en straatmeubilair meer op één lijn gezet, worden verzakkingen in de bestrating hersteld en worden hogere verkeerslichten bij de pollers vervangen door lagere. Deze stoplichten hebben twee in plaats van drie lichten (rood en groen).

* Op een aantal locaties in de stad worden de regelkasten verplaatst omdat deze nu op een storende plek voor omwonenden staan.
* Een belangrijke wijziging is het verplaatsen van de pollers van de Roobrug en Houttuinen naar de 's Heer Boeijenstraat (knip) en de Schrijverstraat (vaste afsluiting). Zo verbetert de doorstroming van autoverkeer op de route Houttuinen-Roobrug-Nieuwe Haven.
* Tenslotte wordt in de Kolfstraat de vaste poller vervangen door een beweegbare poller. Dit maakt het voor bevoorradingsverkeer makkelijker om de draai in de weg te maken.

Globale planning werkzaamheden
Week 40 t/m 43
Steegoversloot/Voorstraat - Prinsenstraat - Lombardstraat/Voorstraat - Korte Breestraat - Nieuwstraat/Statenplein - Elfhuizen/Grote Spuistraat/Spuiplein/Lange Breestraat
Week 44 t/m 50
Groenmarkt/Wijnstraat - Korte Kolfstraat/Vest - Roobrug - Kolfstraat/Statenplein - 's Heer Boeijenstraat/Grote Markt - Schrijverstraat - Houttuinen/Varkenmarkt
Week 47 t/m 50
Diverse werkzaamheden op meerdere locaties; in december worden de verkeerslichten vervangen.

Meer informatie over bereikbaarheid
Meer informatie over tijdelijke wegafsluitingen staat op www.dordrecht.nl/bereikbaarheid. Ook worden omleidingen ter plekke op borden aangegeven. Omwonenden en belanghebbenden in de binnenstad worden per brief geïnformeerd over de werkzaamheden.

Terug Volgende artikel