Ingezonden persbericht


McLAREN RACING BREIDT GEBRUIK CA-PRODUCTEN UIT

CA s bijdrage aan McLaren Racing tilt samenwerking naar een hoger niveau

Nieuwegein, 08 december 2004 - Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) heeft aangekondigd dat McLaren Racing het gebruik van CA-producten heeft uitgebreid. CA gaat McLaren Racing beheer-, opslag-, security- en kennismanagement-software leveren. Hiermee stelt CA McLaren in staat het verschil van tiende en honderdste procenten te maken dat bepalend is voor succes op het circuit.

McLaren Racing, het bedrijf achter het Formule 1-Team McLaren Mercedes, gebruikt de kennis en producten van CA bij het zoeken naar nieuwe manieren om innovatie en uitvoering te verbeteren. Dit maakt het Team McLaren Mercedes tot één van de succesvolste teams binnen de Formule 1.

Nieuwe CA-producten die bij McLaren Racing zijn geïnstalleerd zijn onder andere:


- eTrust Security Command Center: voor het monitoren van de beveiligingsinfrastructuur;
- eTrust Secure Content Manager: voor bescherming tegen virussen en spam;
- BrightStor Storage Resource Manager: voor bescherming en beheer van alle opgeslagen informatie;
- CleverPath Portal: als dashboard naar alle relevante gegevens.

CA is sinds 1997 technologiepartner van McLaren Racing. Op basis van de succesvolle samenwerking besloten CA en McLaren Racing in 2004 een bredere, meer geïntegreerde set van oplossingen te installeren in het McLaren Technology Centre, het nieuwe state of the art hoofdkwartier van de McLaren Group. Hierdoor wordt de operationele efficiëntie van het team vergroot.

Zonder IT kunnen we onze auto s niet starten. Toch zijn we geen IT-bedrijf. We zijn een raceteam van meer dan 400 mensen dat ernaar streeft succes te behalen op het circuit. Slechts negen IT-medewerkers moeten ons in al onze IT-behoeften voorzien , zegt Jonathan Neale, managing director van McLaren Racing. Door nauw samen te werken met CA kunnen we nieuwe mogelijkheden en toepassingen van software identificeren en integreren. Hierdoor kunnen we ons gegevensbeheer verbeteren, wat direct invloed heeft op hoe we onze auto s ontwerpen, bouwen en racen. We zijn een zero fault tolerance -organisatie. Ik moet er niet aan denken dat we tijdens een raceweekend door IT in de steek gelaten worden. CA helpt ons bij het bouwen van de systemen, waardoor dit niet zal gebeuren. CA s eTrust-oplossingen bijvoorbeeld helpen bij het tegenhouden van een half miljoen hackeraanvallen die ons systeem jaarlijks krijgt te verduren.

Ook in Nederland heeft CA een nauwe band met de Formule 1-sport. CA en SBS Broadcasting werken sinds 1 april 2004 samen op het gebied van online Formule 1-entertainment. De overeenkomst betreft de exclusieve sponsoring van de interactieve screensaver en het CA-Managersspel op de populaire website Formule1.nl.

(418 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over McLaren Racing
McLaren Racing, het bedrijf achter het Team McLaren Mercedes, is ontstaan in september 1980 uit een fusie tussen Team McLaren en Project Four, een Brits bedrijf van Ron Dennis, nu voorzitter en CEO van de McLaren Group. McLaren heeft elf Formula One Drivers Championships en acht Formula One Constructors Championships gewonnen, waaronder de Drivers World Championship uit 1998 en 1999. McLaren is het meest succesvolle Formula One-team uit de jonge geschiedenis van deze sport. In de afgelopen 20 jaar heeft McLaren met 108 overwinningen, meer dan welke concurrent ook, negen Formula One Drivers World Championships en zeven Formula One Constructors Championships gewonnen.

Over Computer Associates
Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), s werelds grootste managementsoftwarebedrijf, levert software en diensten op het gebied van beheer, security, storage, life cycle en service management. Hiermee kunnen ondernemingen de performance, betrouwbaarheid en efficiency van hun IT-omgevingen optimaliseren. CA is opgericht in 1976, heeft haar hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 100 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com. © 2004 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Joost Galema van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com
joostg@lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA: Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57 E-mail: gregor.petri@ca.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com