Gemeente Den Haag

december 2004
Nieuwe Impuls voor winkelgebied Weimarstraat (7 december)

Om de economische vitaliteit van de Weimarstraat en omgeving te versterken , wordt op voorstel van wethouder Pieter van Woensel van Economie een groot pakket maatregelen genomen. Zo zal de attractiviteit en de uitstraling van de winkelstraat worden verbeterd en komt er een nieuwe indeling van de soorten winkels. Daarbij wordt gestreefd naar twee geconcentreerde winkellocaties voor dagelijkse boodschappen. te weten : het kernwinkelgebied Regentesseplein - Beeklaan en het buurtwinkelcentrum "Kop Weimarstraat". Daarnaast komen er in de Weimarstraat winkels op het gebied van wonen in het gedeelte tussen de Beeklaan en de Noorderbeekdwarsstraat. Het deel van de Weimarstraat tussen Suezkade en Regentesseplein wordt bestemd voor winkels met als thema creatief en artistiek. Ook zal de entree van de Weimarstraat bij de Valkenboskade meer herkenbaar worden gemaakt.

Om het vertrouwen van de winkeliers in de toekomst van de Weimarstraat te verhogen en de bereidheid van ondernemers om te investeren te vergroten, wordt geïnvesteerd in de leefbaarheid en het imago van de winkelstraat en de organisatiekracht van de winkeliersvereniging. Op het gebied van veiligheid en straatreiniging worden extra maatregelen getroffen. Om alles te begeleiden, wordt er een gemeentelijk projectleider aangesteld .

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om voor dit plan van aanpak van de Weimarstraat, dat in 2008 moet zijn afgerond, een bedrag van ruim EUR 1,4 miljoen beschikbaar te stellen.

De aanpak van de Weimarstraat is nodig, omdat er in de Weimarstraat sprake is van structurele leegstand van winkels. Doel van de maatregelen is dan ook de Weimarstraat een nieuwe economische impuls te geven.