Gemeente Voorburg-Leidschendam


Leidschendam-Voorburg krijgt hulp bij arbeidsbemiddeling vluchtelingen

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 8 december 2004
---

Wethouder Jelsma ondertekent overeenkomst met Emplooi

Op woensdag 1 december heeft wethouder Jelsma van de gemeente Leidschendam-Voorburg een samenwerkingsovereenkomst getekend met de stichting Emplooi. Deze stichting zet haar expertise in bij de begeleiding en bemiddeling van vluchtelingen naar werk. De overeenkomst houdt in dat Emplooi in samenwerking met de gemeente bij wijze van proef vijf erkende vluchtelingen gaat begeleiden naar betaald werk.

Wethouder Jelsma ondertekent samenwerkingsovereenkomst De samenwerkingsovereenkomst, die is getekend tijdens de aftrap van de promotiecampagne van de stichting Emplooi in Rotterdam, loopt van 1 december 2004 tot 1 december 2005.

In dat jaar zal Emplooi de gemeente zoveel mogelijk ondersteuning bieden met de arbeidsbemiddeling en begeleiding van vijf vluchtelingen woonachting in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Daarbij kan de stichting gebruik maken van alle reïntegratie-instrumenten die de gemeente biedt. Halverwege 2005 zal de pilot geëvalueerd worden. Hierbij zullen zaken als resultaten, voortgang, (uitbreiding) aantal trajecten en de wijze van samenwerking aan de orde komen.

Naast de samenwerking met Emplooi ten behoeve van vluchtelingen, is de gemeente ook in gesprek met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). Samen met dit orgaan wil Leidschendam-Voorburg een effectieve en efficiënte inburgering realiseren van vluchtelingen die als nieuwkomer in de gemeente komen wonen.

Naast de inburgering zal daarbij veel aandacht zijn voor de begeleiding en bemiddeling van de groep naar werk. De expertise van de stichting Emplooi zal hierbij betrokken worden. Bij een eventuele uitbreiding van de samenwerking met Emplooi, zal een nieuwe samenwerkingsovereenkomst worden opgemaakt.