Politie Limburg-Zuid

Datum ( 8 december 2004

Maastricht; project C2000 in Limburg-Zuid afgesloten

Tijdens de openbare vergadering van het Regionaal Veiligheidsbestuur die op vrijdag 10 december 2004 om 10.00 uur in het districtsbureau, Stationstraat 13E in Heerlen wordt gehouden, zal het project C2000 voor Limburg-Zuid formeel worden afgesloten.

De stuurgroep van dit digitale radiocommunicatienetwerk voor Brandweer, Politie en de GHOR, zal tijdens deze vergadering het fase eindrapport aanbieden aan het openbaar bestuur. Limburg-Zuid was een van de eerste regio's in Nederland waar C2000 door de drie hulpverleningsdiensten in gebruik werd genomen. De agenda voor deze vergadering is te lezen op de internetsite: www.politie.nl/limburg-zuid

Meerssen; politie vindt hennepplantage in loods

Dinsdagmorgen hebben agenten in een loods aan de Bunderstraat in Meerssen twee hennepplantages aangetroffen. In totaal werden 1045 planten en de daarbij behorende apparatuur in beslag genomen. Tegen een 45-jarige Maastrichtenaar bleek de huurder van de loods te zijn. Hij verklaarde dat hij deze had onderverhuurd aan een onbekende man. Hij ontving daarvoor een behoorlijk bedrag. Tegen de man werd snelrecht toegepast. Hij betaalt een boete van E 4400,-.

Eygelshoven; politie houdt man aan voor zware mishandeling vriendin

Dinsdagmiddag werd een 25-jarige inwoner uit Eygelshoven in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die dag in zijn woning zijn vriendin, een 20-jarige inwoonster uit Landgraaf ernstig te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep diverse verwondingen op aan haar gezicht en hals. In haar linker arm had zij enkel bijtwonden van een hond opgelopen. In de woning van de aangehouden man troffen agenten een ploertendoder en een Rottweiler hond aan. Zowel het verboden wapen als de hond werden in beslag genomen omdat de aangehouden man deze vermoedelijk tegen het slachtoffer heeft gebruikt of ingezet.

Aanleiding tot de mishandeling ligt in de relationele sfeer.

Hoensbroek; drugshandelaar opgepakt
Het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee in Heerlen heeft dinsdagmiddag een inval gedaan in een woning aan de Laurierstraat in de wijk Passart in Hoensbroek. Het vermoeden bestond dat vanuit die woning harddrugs verhandeld werden. Vóór de inval werd een 43 jarige Hoensbroekenaar aangehouden die in het bezit was van een kleine hoeveelheid cocaïne die hij op dat adres had gekocht.

In de woning werd de 57 jarige bewoner aangehouden voor het in bezit hebben en de handel in harddrugs. Tevens werden in de woning onder andere 30 gram harddrugs, 1 weegschaal, 1 GSM, een busje traangas en 4 scherpe 9 mm patronen inbeslaggenomen. De 57-jarige bewoner is in verzekering gesteld.

Hoensbroek; auto vermoedelijk in brand gestolen
Onbekenden hebben dinsdagavond omstreeks 22.25 uur vermoedelijk brand gesticht in een busje dat geparkeerd stond op de Prof. Zeemanstraat in Hoensbroek. De brand was ontstaan in het bestuurderscompartiment. Een andere auto die vóór het bewuste voertuig stond, liep door de brand lichte schade op. De politie onderzoekt de zaak.

Heerlen; politie houdt verdachten taxiroof aan

Het districtelijk rechercheteam heeft dinsdagavond een 20-jarige vrouw uit Amsterdam en een 27-jarige man uit Heerlen aangehouden. De man en de vrouw worden ervan verdacht in de nacht van zaterdag 4- op zondag 5 december 2004 op de Zeswegenlaan in Heerlen een taxichauffeur te hebben overvallen. De taxichauffeur, die diverse keren met een mes werd gestoken, raakte daarbij niet levensgevaarlijk gewond.

De districtsrecherche startte meteen een uitgebreid onderzoek, waarbij zij ook gebruik maakte van videobeelden van het cameratoezicht in de Heerlense binnenstad. Onder andere door het zogenaamde 'uitlezen' van deze beelden, konden de twee verdachten worden aangehouden. Bij het onderzoek heeft de politie ook een mes aangetroffen dat door de daders tijdens de roof vermoedelijk werd gebruik.

De aangehouden man en vrouw hebben een bekentenis afgelegd. Zij zullen vrijdag 10 december 2004 aan de officier van justitie worden voorgeleid.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --