Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


8 december 2004


APELDOORN - Fietser lichtgewond door aanrijding


Een 12-jarige fietser uit Twello raakte dinsdagmorgen (7/12) op de Deventerstraat rond 11.20 uur lichtgewond door aanrijding met een 39-jarige automobilist uit Deventer. De jongen reed tegen het verkeer in, omdat op de rechterzijde van de weg en op het fietspad werkzaamheden waren. Nadat de jongen de werkzaamheden gepasseerd was stak hij de rijbaan over nadat hij twee auto's voor liet gaan, maar zag de derde automobilist, afkomstig uit Deventer over het hoofd. De jongen kwam ten val en liep een pijnlijke knie op. De auto liep een beschadigde buitenspiegel op.


BEEKBERGEN - Automobilist loopt hoofdletsel op


Een 53-jarige automobilist uit Papendrecht liep dinsdagmiddag (7/12) op de A50 hoofdletsel op door aanrijding met een vrachtauto, bestuurd door een 52-jarige man uit Duitsland. Een getuige zag de automobilist rond 15.20 uur van de linker rijstrook naar de rechter rijden. De automobilist reed vervolgens zonder af te remmen tegen de achterzijde van de trekker met oplegger aan. De automobilist schoot hierna de rechterberm in, raakte een boom en kwam tegen de paal van een verkeersbord tot stilstand. Een ambulance vervoerde het slachtoffer met verwondingen aan zijn hoofd naar het Lukasziekenhuis.


APELDOORN - Diefstal in tuincentrum


Onbekenden hebben vanaf het terrein van een tuincentrum aan de Kleinzorg een vijverpomp met -filter gestolen. De totale waarde is ruim 500 euro. De daders knipten een gat in het hek. Personeel van het tuincentrum ontdekte (7/12) dinsdagmorgen de diefstal en lichtte de politie in die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Maatjes door dik en dun


De politie heeft een 39-jarige winkeldief uit Apeldoorner een boete van 125 euro gegeven voor het stelen van twee blikjes en twee flesjes bier met een gezamenlijke waarde van ruim 3.50 euro. De winkeldief nam dinsdagavond in een supermarkt aan de Hofstraat het bier mee zonder te betalen. Personeel betrapte de winkeldief en alarmeerde de politie. Bij aankomst van de politie bij de winkel stond het maatje van de Apeldoorner, een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, buiten dronken bij de winkel. Op het politiebureau aangekomen met de 39-jarige Apeldoorner kreeg de politie melding dat er weer een winkeldief was aangehouden. Dit bleek de 43-jarige man te zijn. Hij had nu ook bier gestolen en werd derhalve ook aangehouden. Hij werd na het opmaken van een proces-verbaal ingesloten omdat hij nog 19 dagen celstraf moest ondergaan.


WENUM WIESEL - Hennepkwekerijen in woning


De politie heeft dinsdagmorgen (7/12) in een woning aan de Zwolseweg een tweetal hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal nam de politie bijna 1.400 planten en de complete installatie en apparatuur in beslag. Tegen de 32-jarige eigenaar wordt een proces-verbaal opgemaakt. Er is vermoedelijk illegaal stroom en gas afgetapt. Naar verwachting zal de Nuon een naheffing opleggen.


APELDOORN - fietsen zonder licht en brommen in het centrum


De politie heeft dinsdagavond (7/12), in samenwerking met de vrijwillige politie, op de Stationsstraat en op de Hoofdstraat een verkeerscontrole gehouden. De politie deelde in totaal zeventien bekeuringen uit voor onder meer het rijden zonder fietsverlichting, het rijden met een bromfiets in het voetgangersgebied en tweemaal voor automobilisten die geen gordel droegen.


APELDOORN - Tweeëndertig bestuurders te snel


De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een snelheidscontrole op de Jachtlaan tweeëndertig bestuurders van motorvoertuigen een boete gegeven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Bijna 600 bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er tweeëndertig bestuurders sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --