Gemeente Leiden

Persbericht

Leids Gemeentearchief omgedoopt tot Regionaal Archief Leiden

Het Leids Gemeentearchief aan de Boisotkade heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van een Leidse tot een regionale bewaarplaats van archieven. Dat het niet alleen de archieven van Leiden beheert, maar ook die van Zoeterwoude, Warmond, Rijnsburg en Leiderdorp wil het ook graag in haar naam tot uitdrukking brengen. Het Gemeentearchief Leiden en omstreken gaat daarom per 1 januari 2005 definitief door het leven als Regionaal Archief Leiden.

Waarom is gekozen voor de naam Regionaal Archief Leiden? Regionaal: omdat de archieven van vijf gemeenten in de Leidse regio inmiddels worden beheerd door de Gemeentearchivaris van Leiden (voortaan Archivaris van het Regionaal Archief Leiden). Archief: om aan te geven dat het grootste deel van de collectie uit archieven bestaat. Leiden: omdat Leiden de plaats is waar het publiek, van schoolklas tot onderzoeker, ontvangen wordt.

Naast de invoering van een nieuwe naam zullen in het nieuwe jaar ook nieuwe openingstijden van de studiezaal gehanteerd worden. De studiezaal is vanaf 1 januari 2005 op maandag tot 13.00 uur gesloten, daarentegen op zaterdag langer geopend (tot 13.00 uur).

De nieuwe openingstijden van het Regionaal Archief Leiden zijn: maandag 13.00 - 17.00 uur
dinsdag t/m vrijdag 9.30 - 17.00 uur
zaterdag 9.00 - 13.00 uur


---
Alleen voor de pers:

Nadere informatie verkrijgbaar bij
Mevrouw drs. A.H. Netiv,
Archivaris Regionaal Archief Leiden,
Boisotkade 2A, Leiden
Postbus 16113, 2301 GC Leiden
tel. 071-5165355
info@leidenarchief.nl

-----------------------

---- --