Politie Amsterdam-Amstelland

Bewoners betrappen inbreker
8-12-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag rond vier uur werd op de Rozengracht een 36-jarige man gearresteerd die probeerde in te breken in een kelderbox. De bewoners troffen hem aan nadat ze geluiden uit de kelder hoorden komen.

---
Dronken automobilist aangehouden
Rover komt niet ver dankzij omstanders
8-12-2004. Vannacht rond halfvier werd een 33-jarige man in de Damstraat gearresteerd. Even daarvoor had hij een man beroofd van zijn portemonnee. De dader zette het vervolgens op een lopen.

Dankzij omstanders die agenten in de juiste richting wezen en andere voorbijgangers die een goed signalement konden geven, werd de verdachte snel aangehouden. Hij stond net zijn buit te tellen. 13-jarige knaap betrapt met pepperspray
8-12-2004. Dinsdagmiddag rond kwart over vier werd wilde een motoragent twee jongens op een snorfiets in de Vissingerstraat controleren. Toen de twee de diender zagen reden ze weg. De passagier ontdeed zich bovendien van een busje pepperspray.

De motordiender reed het duo klem waarna de bijrijder wegrende. De motoragent kreeg de jongen snel te pakken hoewel die zich tegen zijn aanhouding verzette. De bestuurder van de snorfiets kon ontkomen. Tegen de 13-jarige amokmaker is proces-verbaal opgemaakt. Het busje pepperspray is in beslag genomen.
Straatrover niet slim genoeg voor toerist

8-12-2004. Woensdagochtend rond halftwee werd een 27-jarige man aangehouden op verdenking van straatroof. De verdachte had op de Oudezijds Achterburgwal een toerist aangesproken en zijn gouden ketting geroofd.

De verdachte vluchtte daarna een horecagelegenheid in. Het slachtoffer volgde zijn belager op afstand en liet de politie waarschuwen. Op aanwijzing van de toerist konden politiemensen tot aanhouding overgaan.

---