Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Digitale reisgids Timespots in Amsterdam

TIMESPOTS: DE POCKET REISGIDS, PC & TELEFOON MET REALTIME INFORMATIE

Amsterdam, december 2004 - Toeristen in Amsterdam hoeven niet langer moeizaam hun weg te zoeken, want sinds 1 december is de digitale reisgids Timespots live. Timespots is een handzame reisgids met actuele informatie die toeristen kunnen huren bij VVV kantoren en aangesloten hotels. Dankzij Timespots - ontwikkeld door Nika Productions - worden gebruikers feilloos door de stad begeleid voor een echte Amsterdamse beleving. En - de naam zegt het al - de service is tijd en plaats gebonden. Amsterdam loopt met deze zakelijke, elektronische informatiebron voorop in de internationale ICT-dienstverlening.

Inforijke computertjes

Als mini sized routeplanner geeft de pocket PC Timespots een uitgebreide plattegrond van de stad op basis waarvan gebruikers moeiteloos de stad kunnen verkennen. Zo staat Timespots vol met gegevens en telefoonnummers van hotels, evenementen, musea, vervoersmiddelen, horecagelegenheden en bezienswaardigheden uit de databank van het Amsterdamse Toerisme & Congres Bureau (ATCB). Daarnaast kunnen gebruikers met Timespots bellen, internetten, filmen en fotograferen. Timespots zorgt ervoor dat toeristen niets hoeven te missen en hun Amsterdamse ervaringen eenvoudig kunnen vastleggen. Een 'location-based service' zorgt ervoor dat winkels en restaurants interessante aanbiedingen kunnen sturen op het moment dat de Timespots in de buurt is, waardoor ook het Amsterdamse bedrijfsleven profiteert.

Verkrijgbaar
Timespots is nu te huur bij VVV kantoren vanaf 20 euro voor 8 uur gebruik, 25 euro voor de hele dag (24 uur) en 45 euro voor twee dagen. Deze digitale reisgids is daarnaast verkrijgbaar bij aangesloten drie-, vier- en vijfsterrenhotels. Zo kunnen gasten van het Eden Hotel en Tulip Inn Amsterdam Centre - beide hotels behorende tot de Eden Hotelgroup - de Timespots reserveren. Ook bezoekers van Banks Mansion hebben de mogelijkheid de gids te huren bij de receptie. De Roode Leeuw verhuurt Timespots naast haar eigen gasten ook aan andere geïnteresseerde toeristen van Amsterdam. Bovendien neemt de Intercontinental Group deel aan de opstart van Timespots; voor de kerst dit jaar is Timespots verkrijgbaar in hun Crown Plaza Hotel.

Breed netwerk van partners

Het creatieve, digitale concept Timespots is afkomstig van Nika Productions, een Amsterdams bedrijf dat zichzelf omschrijft als 'innovatiemakelaar'. Timespots wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam, het Amsterdamse Toerisme & Congres Bureau (ATCB) en partners Vodafone, Rabobank, Geodan, Byton en Hewlett Packard. Ook is samenwerking gezocht met partijen buiten Amsterdam, zodat in de toekomst een dergelijk systeem in andere steden kan starten. Iedereen die een dienst of product via Timespots wil aanbieden, is welkom zich op het platform aan te sluiten. Nika Productions is daarnaast zélf actief op zoek naar leuke extra services voor Timespots.

Timespots - initiatief van het Nederlandse bedrijf Nika Productions - is een handzame digitale stadsgids die realtime informatie en diensten over de stad Amsterdam geeft aan toeristen en zakelijke bezoekers. Timespots is te huur bij de Amsterdamse VVV en aangesloten hotels, zoals Hotel Amsterdam - de Roode Leeuw, Banks Mansion, Eden Hotel en Tulip Inn Amsterdam Centre. Voor adressen kijk op www.timespots.com. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie bellen met Timespots via 020 - 61 27 302.