Politie Gelderland-Midden

Dieren, 850 kilo illegaal vuurwerk onderschept

Publicatiedatum: 08-12-2004

De politie heeft maandagmiddag in Dieren 850 kilo illegaal vuurwerk onderschept. Tegen twee mannen, van 49 en 66 jaar oud en beiden woonachtig in Dieren is proces-verbaal opgemaakt.

In de woning en naastgelegen garagebox van een van beiden verdachten werd het vuurwerk aangetroffen. 74 dozen vol met ondermeer mortierbommen, flowerbeds en 100.000-klappers is in beslag genomen.

De politie heeft een vuurwerkteam samengesteld, dat zich richt op de handel, het transport en de opslag van illegaal vuurwerk. Personen die informatie hebben over handel in illegaal vuurwerk kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of bellen met de Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, beroving fietsende vrouw op de Huissensedijk
Publicatiedatum: 08-12-2004

Gisteravond omstreeks 18.30 uur is een 36-jarige vrouw uit Arnhem beroofd op de Huissensedijk in Arnhem. Zij fietste rond die tijd over het bruggetje van de Monetariusstraat. Een aantal meters verderop zag zij een groep jongeren (ongeveer tien jongens en meisjes) op de dijk staan. Zij passeerde de groep, maar werd iets verder tegengehouden door twee jongens. Haar fiets werd vastgepakt en ze werd tot stilstand gedwongen. Zij werd vastgepakt, naar de grond gewerkt en aan haar haar getrokken. Ze werd gevraagd om geld. Op het moment dat een voorbijganger begint te schreeuwen, gaan de jongeren ervandoor met haar fiets met fietstassen. De voorbijganger waarschuwde de politie en die was snel ter plaatse. Ter plaatse werd de politie door getuigen gewezen op een groep jongeren die in de buurt stonden. De politie ging op de groep af en de jongeren gingen er vandoor. Drie meisjes van 13 en twee van 14 jaar oud uit Arnhem zijn aangehouden door de politie. Zij zijn verhoord en dezelfde avond heengezonden. De politie is bezig met het onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

voor nadere informatie:
Remke Weller
politie Gelderland-Midden
026 352 4315

---