Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, woensdag 8 december

Hoorn 08-12-2004 - 14.30 uur

Inbraak woning

Wervershoof, woensdag 8 december 2004.

Vannacht is er met behulp van een vals sleutel ingebroken in een woning aan de Floralaan. De daders namen ongeveer 450 muziekCDs mee.

Eigenaar bedrijf betrapt inbrekers

Grootebroek, woensdag 8 december 2004.

Vannacht omstreeks 01.45 uur werd de eigenaar van een bedrijf aan de Bedrijfsweg gewekt door het alarm in zijn zaak, voor zijn woning. Toen hij zijn bed uitging om te kijken wat er aan de hand was zag hij twee inbrekers wegrennen. Ze waren donker gekleed en tussen de 20 en 25 jaar oud. De eigenaar achtervolgde hen maar raakte ze kwijt in de mist. Ze bleken twee deuren te hebben opengebroken en hebben een digitale fotocamera meegenomen.

Een slok teveel

Hoorn, woensdag 8 december 2004.

Vannacht om 02.10 uur werd op de Maelsonstraat een 24-jarige automobilist uit Blokker betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 260 ug/l en kan een boete tegemoet zien.

Alcomobilist heeft twee rijstroken nodig

Beets, woensdag 8 december 2004.

Vannacht om 04.00 uur zagen surveillerende agenten op de A7 dat een 57-jarige man uit Coevorden slingerend reed. De man reed van links naar rechts over de rijbanen van de snelweg. Na controle bleek waarom. Hij had te diep in het glaasje gekeken en blies aan het bureau 605 ug/l. De man was op visite geweest bij familie in Hoorn. Omdat hij de Nederlandse taal niet machtig was werd hij ingesloten. Vanmorgen werd hij met behulp van een tolk gehoord en heengezonden. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.