Politie Amsterdam-Amstelland


8-12-2004. Woensdagnacht zagen agenten een man nogal opvallend door het voetgangersgebied van de Leidsestraat rijden. Toen ze hem probeerden te stoppen, week hij uit en ging er vandoor.

In de Reguliersdwarsstraat werd de bestuurder tot stoppen gedwongen en moest hij een blaastest ondergaan. De man bleek vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen.
Straatrover niet slim genoeg voor toerist

8-12-2004. Woensdagochtend rond halftwee werd een 27-jarige man aangehouden op verdenking van straatroof. De verdachte had op de Oudezijds Achterburgwal een toerist aangesproken en zijn gouden ketting geroofd.

De verdachte vluchtte daarna een horecagelegenheid in. Het slachtoffer volgde zijn belager op afstand en liet de politie waarschuwen. Op aanwijzing van de toerist konden politiemensen tot aanhouding overgaan.

---
Rover komt niet ver dankzij omstanders
8-12-2004. Vannacht rond halfvier werd een 33-jarige man in de Damstraat gearresteerd. Even daarvoor had hij een man beroofd van zijn portemonnee. De dader zette het vervolgens op een lopen. Dankzij omstanders die agenten in de juiste richting wezen en andere voorbijgangers die een goed signalement konden geven, werd de verdachte snel aangehouden. Hij stond net zijn buit te tellen.