Politie Zaanstreek-waterland


18:13 07-DEC-04
BROEK IN WATERLAND, MOLENGOUW, CORNELIS ROELESTRAAT, BINNEWEEREN
Inbraken in woningen
De technische recherche onderzoekt sporen bij woninginbraken waarbij een raam is opengebroken. Aan de achterzijde van een woning is vermoedelijk met een schroevendraaier een raam opengebroken en is men naar binnen geklommen. Op dezelfde manier maar dan via een keukenraam aan de zijkant werd bij een andere woning ingebroken. De bewoners onderzoeken nog wat er weg is en doen dan aangifte. Op de Binnenweeren bleef het bij een poging. Hier werden sporen van een schroevendraaier in het kozijnhout van een achterraam gevonden.

18:58 07-DEC-04
ZAANDAM, GALJOENSTRAAT
Brand in woning
In een slaapkamer van een woning is brand ontstaan. De bewoners, een 48-jarige man en een 43-jarige vrouw konden het pand verlaten. De man heeft eerst geprobeerd de brand met poederblussers uit te maken. Omdat hij bij zijn bluswerk veel rook binnenkreeg is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand moet vermoedelijk worden gezocht in de bedrading van een computer met randapparatuur. De brandweer heeft de brand geblust en iemand van de stichting Salvage regelt namens de verzekering het opruimen en de schade.

20:56 07-DEC-04
ZAANDAM, WESTZIJDE
Fietser aangereden
Een 51-jarige fietser uit Koog aan de Zaan is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij werd aangereden door personenauto bestuurd door een 29-jarige Amsterdammer. De personenauto naderde vanuit de Tuinstraat de Westzijde en gaf op die kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende fietser. De fietser kon na behandeling bij de eerste hulp naar huis. De auto heeft lichte schade en de voorzijde van de fiets is ontzet.

05:13 08-DEC-04
PURMEREND, HAVERSTRAAT
Auto in de brand gestoken
De politie onderzoekt een autobrand waarbij het vermoeden is ontstaan dat deze is aangestoken. Een getuige zag de auto branden en spoot direct zijn brandblusser leeg op de vuurhaard. Hierdoor bleef de schade aan de auto beperkt tot lakschade en vermoedelijk schade aan de bedrading. De brand leek te zijn ontstaan op een voorband. De eigenaar doet aangifte van brandstichting.

06:53 08-DEC-04
LANDSMEER, ASSUMBURG
Auto's met verf bespoten
Ongeveer twintig auto's zijn met geel/oranje verf bespoten. De politie vermoedt dat er iemand met een spuitbus in werking langs de geparkeerde auto's is gelopen. Er zijn geen tekens aangebracht alleen strepen. Getuigen kunnen contact opnemen met het politiewijkteam in Landsmeer via 0900-8844.

14:00 07-DEC-04
PURMEREND, MAXWELLSTRAAT
Man aangehouden na mishandeling
De politie heeft een 19-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van een 47-jarige plaatsgenoot. Vermoedelijk is een arbeidsconflict de oorzaak van het incident geweest. Na verhoor is de verdachte heengezonden.


16:23 07-DEC-04
PURMEREND, JAAGWEG
Verkeerscontrole
De politie heeft in het kader van het 'Decemberoffensief' zo veel mogelijk blauw op straat een verkeerscontrole gehouden. De politie inzet bestond uit surveillanten, studenten, afdeling milieu en medewerkers van verkeersondersteuning. Er zijn totaal ongeveer 350 auto's gecontroleerd. Totaal zijn er 36 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, APK, rijden zonder rijbewijs (3x), slecht werkende uitlaatdemper, folie op autoruiten (3x) en dergelijke. Een overbelading van 63 procent van een vrachtauto valt onder de economische delicten en levert de eigenaar van de auto een hoge boete op. Er werd scherp gelet op vervoer van vuurwerk maar daar werd niets van aangetroffen. Wel werd in een busje materiaal voor hennepkweek aangetroffen. Of vervoer van dit materiaal legaal is wordt onderzocht.


---- --