Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


08 december 2004


Vaassen - inbraak supermarkt.

Op woensdag (08-12) werd er rond 03.10 uur ingebroken in een supermarkt aan de Molenstraat. De daders vernielden de ruit van de toegangsdeur. Om toegang tot het kantoor te verkrijgen werd de deur vernield. Omwonenden werden wakker door de klap en zagen drie personen met blauwe vuilniszakken hard weglopen richting de Wieken. De politie trof op de parkeerplaats aldaar twee vuilniszakken aan met de buit, bestaande uit autoradio's en MP3 spelers. Helaas waren de daders gevlogen. De politie is een onderzoek gestart.


Epe - insluiping woning.

In de avonduren van dinsdag (07-12) vond er een insluiping plaats in een woning aan de Burg. van Walsemlaan. De dader is vermoedelijk binnen gekomen via de achterdeur of een openstaand slaapkamerraam. Ontvreemd werden onder meer twee bankpasjes en een rijbewijs.Benadeelde zag tussen 18.30-19.00 uur een persoon gebukt voorbij het raam lopen. Toen ze ging kijken, trof ze niemand meer aan. Ondanks het snel laten blokkeren van de pasjes, heeft de dader toch nog kans gezien een geldbedrag te pinnen.


Vaassen - drankrijder betrapt.

Een 42-jarige automobiliste uit Hengelo (O) bleek op dinsdagavond (07-12) bij een politiecontrole op de A50 onder invloed van alcohol. Ze blies een promillage van 1,2.
De vrouw kreeg een boete en een rijverbod van 6 uur opgelegd.


't Harde - verkeersongeval.

Een 16-jarige bromfietser uit 't Harde raakte gewond bij een aanrijding op de Eperweg,
Het ongeval vond plaats op dinsdag (07-12) rond 16.55 uur. Een 39-jarige automobilist uit
Harderwijk verleende bij het rechtsaf slaan geen voorrang aan de bromfietser die op het fietspad naast hem reed. Het slachtoffer werd met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel auto als bromfiets raakten beschadigd.


Wapenveld - politie pakt daders poging inbraak.
De politie heeft op dinsdagmiddag (07-12) twee jongens aangehouden terzake een poging inbraak in een sportcomplex aan de Zandbergen. De poging had even daarvoor plaatsgevonden en aan de hand van een duidelijke signalement kon de politie de jongens kort daarna snel aanhouden in de omgeving van het complex. Het betreft een16-jarige inwoner van Heerde en een 18-jarige inwoner van Epe. Beiden zijn voor een nader onderzoek ingesloten.


Heerde - dubbel gezochte man ingerekend

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (8/12) op de parkeerplaats langs de A50 onder Heerde een 31-jarige man uit Zoetermeer aangehouden, nadat bij onderzoek bleek dat hij door twee politiekorpsen uit Drente en Groningen gezocht werd wegens diefstal en vrijheidsbeneming. De man werd ingesloten en wordt overgebracht naar één van beide korpsen. De auto waarmee de man werd aangetroffen bleek onverzekerde auto en ook de APK -keuring was de afgelopen twee jaar niet uitgevoerd. De auto is tot nader order bij het politiebureau gestald.


Putten - inbraak woning

Op dinsdag (07-12) werd er overdag ingebroken in een woning aan de Arendstraat.
De dader verschafte zich de toegang door het forceren van de achterdeur. De gehele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een dvd-toren, een systeemkast voor de pc,
een digitale camera en twee horloges.


Ermelo - politie achtervolgt gestolen auto

Bij een controle op een parkeerplaats aan de Horsterweg in Ermelo gingen twee inzittenden van een personenauto er dinsdagavond (7/12) met de auto snel vandoor.
Bij navraag door de politie bleek dat de auto in Limburg was ontvreemd.
Er volgde een achtervolging in Ermelo, waarbij de politie de vluchtauto niet voortdurend in het oog kon houden. Nadat de bestuurder van de vluchtauto bijna een aanrijding veroorzaakte op de Hamburgerweg/Telgterweg, heeft hij vermoedelijk zijn passagier uit laten stappen. Vervolgens zag de politie dat de bestuurder een paar maal probeerde zelf uit de rijdende auto te springen. Toen de man uiteindelijk op de Horsterweg stopte werd hij door de politieauto meteen klemgereden aan de bestuurderszijde. Vervolgens zag de bestuurder kans te ontsnappen via de passagierszijde. Ondanks een uitgebreide zoekactie in de omgeving waarbij ook een politiehond werd ingeschakeld, werden de inzittenden niet meer aangetroffen. De twee mannen hadden een getinte huid, waarvan de bestuurder rond de 40 jaar is en lang zwart haar heeft; de leeftijd van de passagier wordt geschat op rond de 20 jaar. In de auto werden nog al van make-up spullen aangetroffen, waarvan de herkomst niet duidelijk is. De politie heeft de zaak in onderzoek. De auto is ingenomen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --