Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


8 december 2004


Barchem - 17 jarige gewond

Door de politie werd in de nacht van dinsdag op woensdag op de Lochemseweg een totaal vernielde auto in de berm aangetroffen. In de auto zat een 17 jarige jongen uit Barchem, die bekneld was geraakt. De jongen had dinsdagavond de auto geleend van een 38 jarige Barchemmer om er een stukje mee te rijden. Dit liep dus niet goed af.
De jongeman was niet in het bezit van een rijbewijs. De brandweer moest eraan te pas komen om de jongen uit de auto te bevrijden. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Lochem - Drankrijder betrapt


Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag bij controle op de Zutphenseweg een 44 jarige Lochemmer betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 0,7 prom. De man kreeg een boete.


Laren - Inbraak


De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond in een bedrijfspand aan de Holterweg. Er werden drie computers met toebehoren en drie flatscreens weggenomen. Om in het pand te komen werd een ruit vernield. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Warnsveld - Systeemkast weggenomen


Uit een bedrijfspand aan de Rijksstraatweg werd dinsdagavond een computerkast weggenomen. Er werd een ruit vernield om in het pand te komen.


Twello - Valse recepten


De politie heeft dinsdagmiddag een 29 jarige inwoonster uit Apeldoorn aangehouden. De vrouw probeerde bij een apotheek middels een vals recept medicijnen te krijgen. Zij werd overgebracht naar het politiebureau, waar bij fouillering meerdere valse recepten werden aangetroffen. De vrouw verklaarde al eerder met valse recepten bepaalde medicijnen te hebben verkregen. De medicijnen waren voor eigen gebruik waardoor ze zich beter voelde. In verband met de onderzoek werd de vrouw ingesloten.


Wilp - Auto uitgebrand


Op de Withagen is dinsdagmiddag rond 17.30 uur de auto van een 40 jarige automobilist uit Bathem uitgebrand. De man zag onder het rijden plotseling rook onder de motorkap vandaan komen. Hij stopte en probeerde de motorkap te openen. Deze was al te heet om vast te pakken en de auto vloog in brand. De brandweer uit Voorst kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --