Ingezonden persbericht


Hitachi Data Systems biedt MKB nieuwe storage-oplossingen via channel partners

Exclusieve SAN Starter-oplossingen voor MKB-markt gebaseerd op Hitachi 9520V Workgroup Modular Storage

Amsterdam, 8 december 2004 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), wil zijn positie in de wereldwijde MKB-markt aanzienlijk versterken. Om dit te realiseren, heeft het bedrijf aanzienlijk geïnvesteerd en uitbreiding gerealiseerd in China en andere focusgebieden, waaronder Azië en Oost-Europa. In het kader van de MKB-strategie introduceert Hitachi starteroplossingen voor SAN-gebaseerde consolidatie en databack-up. Deze oplossingen, gericht op het Microsoft Windows 2003-platform, zijn gebaseerd op het nieuwe Hitachi Thunder 9520V(tm) Workgroup Modular Storage-systeem. De MKB-oplossingen zullen exclusief verkocht worden door Hitachi TrueNorth(tm) channel partners over de gehele wereld. In Europa worden de oplossingen geleverd door zowel de lokale channel partners als de Europese partner MAXDATA.

"Deze aankondiging betekent een strategische uitbreiding van onze doelmarkten. Samen met onze wereldwijde partners willen we onze krachtige, bewezen technologie beschikbaar stellen aan een compleet nieuwe groep klanten", zegt Shinjiro Iwata, CEO van Hitachi Data Systems. "Channel partners kunnen ons nieuwe MKB-aanbod gebruiken als basis en hieraan hun eigen diensten en marktkennis toevoegen. Op die manier krijgen klanten de oplossingen die ze daadwerkelijk nodig hebben."

Hitachi 9520V Workgroup Modular Storage
De Thunder 9520V bouwt voort op de Hitachi-traditie van hoogwaardige, hoogbeschikbare storage-systemen die inspelen op de specifieke behoeften van MKB-organisaties. De oplossing biedt 4,2 GigaBytes per seconde cached bandbreedte - zes keer zoveel als de vergelijkbare ATA-gebaseerde producten -, hoogwaardige connectiviteit, databeschikbaarheid en betrouwbaarheid. De Thunder 9520V biedt SATA-databescherming vergelijkbaar met de SATA Intermix Option in het hogere segment van de Thunder 9500(tm) V Series-productlijn. De oplossing ondersteunt Hi-Track® 24/7 'call home'-technologie voor het diagnosticeren en oplossen van afwijkingen voordat ze problemen worden. Verder kunnen de volledig redundant uitgevoerde onderdelen zonder downtime vervangen worden.

"Met de Thunder 9520V maken we onze technologische kennis en ervaring ook toegankelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen", zegt Scott Genereux, Senior Vice-President Global Marketing and Global Channels van Hitachi Data Systems. "Deze bedrijven kunnen nu onmiddellijk profiteren van onze Application-Optimized Storage(tm)-aanpak. Daardoor kunnen ze storage-behoefte afstemmen op de prestaties, beschikbaarheid en kostenstructuur van bedrijfsapplicaties. Tegelijkertijd besparen ze dan enorm op de kosten."

"Klanten in het MKB-segment worden met dezelfde problemen geconfronteerd als grote ondernemingen: complexe omgevingen, hoge beheerkosten door gefragmenteerde beheertools, slechte bescherming van waardevolle data, exponentiële datagroei, minder dan optimale prestaties en kostbare, lastig te implementeren oplossingen", aldus Hu Yoshida, CTO van Hitachi. "Tot op heden moesten deze bedrijven zich tevreden stellen met marginale storage-producten met twijfelachtige betrouwbaarheid. Met de Thunder 9520V kunnen onze channel partners eenvoudige, betrouwbare, eenvoudig te installeren en kosteneffectieve oplossingen leveren, die de uitdagingen van MKB-organisaties met minimale middelen invullen."

Nieuwe SAN Starter Solutions voor het MKB
Veel MKB-organisaties gebruiken nog storage op serverniveau of direct attached storage. Bij groei zijn deze methodes lastig op te schalen en te beheren, wat leidt tot inefficiëntie, lage Quality of Service en hoge kosten. Het SAN Starter Solutions-aanbod biedt voorgeconfigureerde storage-systemen en componenten van vooraanstaande SAN-infrastructuurleveranciers:


* Brocade SilkWorm 3235, een 8-poorts instap fabric switch met EZ-Setup Wizard, geïntegreerde online training en GUI-gebaseerde webtools voor eenvoudige installatie, configuratie en beheer;


* Emulex LP101 Host Bus Adapter met AutoPilot Installer wizard en een Quick-Install Guide voor installatie en configuratie in een paar minuten;


* McData Sphereon 4500 Fabric Switch met 8 beschikbare poorten met ingebouwde SANpilot(tm)-browsergebaseerde tool voor eenvoudig SAN-beheer van kleine fabrics.

Met deze startersoplossingen kunnen channel partners klanten helpen om hun storage te consolideren op een Thunder 9520V-systeem en hun eerste SAN snel en eenvoudig in gebruik te nemen.

"Hoewel SAN-implementaties binnen het MKB momenteel nog zeldzaam zijn, zullen ze snel in aantal toenemen", zegt John McArthur Group Vice-President en General Manager van IDC. "Eenvoudig te implementeren SAN-oplossingen als die van Hitachi Data Systems en zijn partners verminderen de complexiteit en vergemakkelijken de aanschafbeslissing voor een SAN."

Software voor de Thunder 9520V Workgroup Modular Storage De Thunder 9520V ondersteunt alle beheertools en software van de Thunder 9500 V Series, zoals Hitachi Resource Manager(tm). Optioneel zijn beschikbaar Hitachi ShadowImage(tm) In-System Replication, Copy-on-Write-software (voorheen QuickShadow) en Cross-System Copy (voorheen HiCopy). Binnen heterogene omgevingen biedt de Hitachi HiCommand® Storage Area Management Suite geavanceerd beheer via optionele applicaties en bedrijfsmodellen. De Thunder 9520V ondersteunt ook storage-technologieën binnen het Windows Server 2003-platform, inclusief Volume Shadow Copy Service (VSS). Daarnaast ondersteunt de 9520V open connectiviteit met op Microsoft Windows Storage Server 2003 gebaseerde NAS gateways voor file services, die eveneens door Hitachi storage worden ondersteund.

Thunder 9520V binnen grote ondernemingen
Grotere ondernemingen kunnen Thunder 9520V-systemen integreren in een gelaagde storage-implementatie met het Hitachi TagmaStore(tm) Universal Storage Platform, die applicaties als Universal Volume Manager en Hitachi Data Retention Utility for Data Lifecycle Management- en compliance-applicaties ondersteunt. Hierdoor vormt de Thunder 9520V een Virtual Continuum(tm) met de andere producten van Hitachi Data Systems.

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.900 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 326.000 medewerkers. In het boekjaar 2003 (dat eindigde op 31 maart 2004) werd een geconsolideerde omzet behaald van 81,4 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie of digitaal fotomateriaal kunt u contact opnemen met: Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

© Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.