Politie Gelderland-Midden

Openstelling politiebureaus Rivierenland rond feestdagen
Publicatiedatum: 08-12-2004

De politiebureaus in district Rivierenland zullen rond de feestdagen met aangepaste openingstijden werken. De politie blijft bereikbaar via het alarmnummer 112 en 0900-8844. Aangifte is ook mogelijk via internet: www.politie.nl.

Rivierenland Oost (Zevenaar en Duiven)
In Zevenaar zal er op 24 december geen Kantoor Op Straat (KOS) worden geplaatst in het centrum tijdens de markt. Op 25 en 26 december is het politiebureau in Zevenaar overdag geopend. Het politiebureau in Duiven is tijdens deze dagen gesloten. Op 31 december en 1 januari a.s. zijn de bureaus in Zevenaar en Duiven normaal geopend.

Rivierenland West (Huissen en Elst)
Het politiebureau in Huissen is op 1 januari 2005 gesloten. Het politiebureau in Elst is die dag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend.

///////////////////////////
Contactpersoon
Carla Verhaaf
Communicatie district Rivierenland
0316-368031

---

Overlastveroorzaker aangehouden en voorgeleid

Publicatiedatum: 08-12-2004

De politie in district Rivierenland heeft een veelvuldige overlastveroorzaker uit Elst aangehouden. De 20-jarige jongen is op 2 december jl. in overleg met justitie voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. De jongen zal naast de strafrechtelijke procedure een speciaal traject ingaan waarin hij zal worden begeleid door de reclassering.

De Elstenaar was het afgelopen jaar al veelvuldig met de politie in aanraking gekomen voor onder andere: vernielingen, bedreigingen en mishandelingen. De jongen werd op 23 november jl. aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Dit was voor de gebiedsagenten van Elst aanleiding om te zorgen dat de Elstenaar speciale aandacht zou krijgen om te voorkomen dat hij weer strafbare feiten zou plegen. Zij adviseerden het Openbaar Ministerie een 'traject op maat' omdat de processen-verbaal die de jongen tot nu toe kreeg voor de gepleegde feiten, niet het gewenste effect hadden. Naast de gebruikelijke strafrechtelijke vervolging voor de gepleegde feiten, zal nu ook de reclassering worden ingeschakeld voor begeleiding van de jongen.

De politie hield op 23 november jl. naast de 20-jarige verdachte nog zes jongens uit Elst aan, variërend in de leeftijd van 16 tot 19 jaar. Zij pleegden samen in de buurt van de Kerkeakkers diverse vernielingen. De jongens konden worden aangehouden doordat een alerte buurtbewoner de jongens in de gaten had en de politie alarmeerde. De getuige wist een goed signalement van de jongens te geven waarop de politie deze kon aanhouden.

Contactpersoon:
Carla Verhaaf
politie Gelderland-Midden
Communicatie district Rivierenland
0316 - 368031

---