Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 8 december 2004

* WINKELPAND OVERVALLEN
ROTTERDAM - Een winkel in de Grote Visserijstraat werd dinsdagmiddag overvallen. Twee gewapende mannen kwamen het pand binnen en eisten geld. Ook werden enkele aanwezige personeelsleden gesommeerd hun mobiele telefoon af te geven. Tijdens de overval werd de 40-jarige eigenaar van de winkel met een vuurwapen op het hoofd geslagen. Met de mobiele telefoons en een onbekend geldbedrag renden de overvallers de winkel uit en vluchtten in onbekende richting. De 40-jarige Rotterddammer is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.


* POLITIEACTIE DRUGSPAND; VIJF VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiemensen van de Regionale Ondersteunings Groep (ROG) stelden dinsdagmiddag omstreeks vijf uur een onderzoek in in een drugsoverlastgevend pand aan de Lange Hilleweg. In het pand werden een hoeveelheid verdovende middelen en een busje traangas aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens de actie werd een auto, waarin vijf mannen zaten staande gehouden. Bij de doorzoeking van de auto, werden geld en verdovende middelen aangetroffen. De verdachten, in de leeftijd van 27 tot 37 jaar oud zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar een politiebureau.


* INTEGRALE HORECA-ACTIE BLOEMHOF-TARWEWIJK

ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord - Ridderster heeft in samenwerking met het interventieteam, een warenwetcontroleur, milieucontroleurs, belastingdienst en Eneco dinsdagmiddag en -avond een horeca-actie gehouden op en in de omgeving van de Dordtselaan.
In totaal werden zeven inrichtingen gecontroleerd waarbij er slechts één aan alle eisen voldeed. Eén bedrijf werd gesloten omdat er fraude was gepleegd met de energievoorziening. Verder zijn er processen-verbaal opgemaakt in verband met verkeerde bewaartemperatuur van bederfelijke waren, onbeschermde stroomdraden in de meterkas en het in dienst hebben van iemand zonder werkvergunning.

Middaguitgave dinsdag 7 december 2004

* GEWONDE SCHIETPARTIJ OVERLEDEN
ROTTERDAM - Een 26-jarige Rotterdammer die maandagavond 22 november jl. gewond raakte bij een schietpartij in de Essenburgstraat is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer werd rond zeven uur die maandagavond in een portiek van een woning aan de Essenburgstraat aangetroffen. Hij is opgenomen in een ziekenhuis waar hij zondag bezweek aan het opgelopen letsel. De sectie die maandag plaatsvond heeft duidelijk gemaakt dat het slachtoffer inderdaad door een schot uit een vuurwapen om het leven is gekomen. Er is inmiddels een rechercheteam actief van vijftien rechercheurs die een onderzoek instelt naar de verdachte(n) en de achtergronden van dit misdrijf.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
SCHIEDAM - In een woning aan de Singel werden dinsdagmorgen omstreeks kwart voor tien 504 hennepplanten aangetroffen. Politiemensen stelden op grond van de Opiumwet een onderzoek in en ontmantelde de hennepkwekerij. De hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. ONS-personeel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* AUTO IN DE SLOOT
ROCKANJE - Dinsdagmorgen vroeg rond tien voor zeven reed een 29-jarige inwoner uit Goedereede met zijn bestelbus in een sloot, gelegen naast de Westvoornseweg. Het ongeval gebeurde nadat de bestuurder met de auto in de berm was geraakt en hij daarna de macht over het stuur verloor. De bus belandde op zijn kop in de sloot. Twee voorbijgangers haalden de bestuurder uit zijn benarde positie. Hij werd voor controle overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse.
Door een duikploeg van de brandweer werd de sloot verder doorzocht op zoek naar andere slachtoffers. Dit bleek gelukkig niet het geval.
Het verkeer werd kort na het ongeval omgeleid waarna door de Provincie de weg werd schoongemaakt.