Persberichten woensdag

's-Hertogenbosch 08-12-2004

District Den BoschPOLITIE HOUDT ZEVEN VERDACHTEN BEROVING AAN

s-Hertogenbosch De politie heeft maandag en dinsdag zeven jongeren uit s-Hertogenbosch in de leeftijd van 14 tot 18 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een beroving op vrijdagavond 3 december.

Die avond werden een 18-jarige Bosschenaar en een 18-jarige vrouw uit Lage Zwaluwe in een woning aan de Abdijenlaan overvallen. Een aantal verdachten drong de woning binnen en eiste sleutels van een personenauto. De bewoner werd bij zijn haar gepakt en daarna werden de sleutels afgegeven. Met de sleutels werd een personenauto ontvreemd.

Op maandagmiddag 6 december kreeg de politie een melding van problemen tussen jongeren op de Hervensebaan. Toen de politie ter plaatse kwam, was een deel van de jongeren reeds verdwenen. Wel werd gesproken over een groene personenauto die gezien was. Op de Bruistensingel troffen agenten de auto tegen een boom aan. Twee verdachten renden weg van de auto, maar ze konden even verderop worden aangehouden. De aangetroffen auto bleek de auto te zijn die vrijdag bij de beroving was weggenomen.

Dinsdag kon de politie nog vijf verdachten aanhouden in deze zaak. De verdachten zijn allen inverzekeringgesteld en worden donderdag voorgeleid bij de rechter commissaris.FIETSENDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmorgen een 23-jarige Roterdammer aangehouden op de Halvemaanstraat in s-Hertogenbosch. De politie kreeg die morgen een melding van een fietsendiefstal die zojuist gepleegd was op de Boschveldweg in s-Hertogenbosch. Op basi svan het signalement konden agenten die belast waren met fietsurveillance de man aanhouden. Hij is ingesloten.AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Vlijmen De politie heeft woensdagmorgen in zijn woning een 33-jarige man uit Vlijmen aangehouden. De man wordt er van verdacht op 23 november een 21-jarige Bosschenaar geslagen te hebben met een hamer. Deze raakte gewoond aan zijn gezicht. De twee mannen hadden een conflict over het legen van de vuilnisbak. De man is voor verder onderzoek ingesloten.MAN IN BEZIT VAN ZWAARD

s-Hertogenbosch Op de Hadewijchstraat in s-Hertogenbosch heeft de politie dinsdagavond een 40-jarige Bosschenaar aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man zich vervelend ophield bij een woning in de straat. De politie kwam ter plaatse en sprak de man aan. Daarop gaf hij toe dat hij een zwaard verstopt had. Hij is aangehouden voor verboden wapenbezit. Het zwaard is inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten.MAN WEDEROM AANGEHOUDEN VOOR STALKING

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmorgen een 25-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht een 49-jarige Bossche en haar gezin op 6 december lastiggevallen te hebben. De man was hiervoor begin novem berookalaangehouden.Hijis toen in vrijheidgesteld onder de voorwaarde dat hij het gezin met rust zou laten. Hij is ingesloten.WINKELDIEF BEDREIGT PERSONEEL

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond een 32-jarige man uit Vlijmen aangehouden in een winkel aan de Rompertpassage in s-Hertogenbosch. De man was betrapt toen hij twee volle kratten bier wegnam uit het magazijn. De man bedreigde eveneens het personeel van de winkel. Hij is ingesloten en mocht later die dag huiswaarts keren met een proces-verbaal.

TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch Op de Oliemolensingel in s-Hertogenbosch is dinsdagavond een 45-jarige man uit Amsterdam betrapt op het rijden onder invloed. De man werd staandegehouden omdat hij niet handsfree belde. De agenten roken een sterke alcohollucht en op het bureau bleek de man ook nog te veel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod en twee processen-verbaal.
Op de Mgr. Diepenstraat in s-Hertogenbosch werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 57-jarige Bossche betrapt. Ook zij had te diep in het glaasje gekeken. Zij kreeg eveneens een proces-verbaal en een rijverbod.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Rosmalen Een 18-jarige Bosschenaar heeft dinsdagavond van de politie een lift naar huis gekregen. De jongen werd op de Vincent van Goghlaan in Rosmalen betrapt toen hij een auto bestuurde zonder rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal.

WINKELDIVEGGE

Drunen De politie heeft dinsdagmiddag een 68-jarige vrouw uit Drunen aangehouden in een winkel aan de Aalbersestraat in haar woonplaats. De vrouw was betrapt op diefstal van een tweetal kerststerren. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

VROUW BEROOFD

Drunen Een 70-jarige vrouw uit Drunen is dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur beroofd van haar handtas. Ze liep over de Berentszstraat in Drunen, toen ze van achter benaderd werd door een blauwe scooter met daarop twee jongens van ongeveer 16 a 17 jaar oud. De bijrijder van de scooter griste haar tas uit haar handen en ze verdwenen richting de Doormanstraat in.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Berlicum De politie heeft dinsdagavond op de Hoogstraat in Berlicum een 29-jarige man uit Rosmalen betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

GESTOLEN AUTO TERUGGEVONDEN
Uden- Aan de Oranjestraat in Uden heeft de politie een gestolen auto af laten voeren. Het contactslot was verbroken. Op 15 november is aangifte gedaan van de diefstal van deze auto, vanaf de Gasstraat in Oss.

BROMFIETS INBESLAGGENOMEN
Uden Aan de Kornetstraat heeft dinsdagavond een 17-jarige jongeman uit Uden zijn bromfiets in moeten leveren bij de politie. Op de bromfiets zat geen verzekeringsplaatje. Toen de politie de bromfiets testte op de rollerbank bleek dat deze een veel te hoog vermogen had. De bromfiets is inbeslaggenomen voor technisch onderzoek.

ONDER INVLOED OP DE BROMFIETS

Oss Op de Oude Molenstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige man uit Schaijk aangehouden die met drank op op de bromfiets zat. De man reed tegen het verkeer in, en had geen achterlicht aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN EN INBESLAGGENOMEN

Oss- In een woning aan de Ritchiestraat is woensdagochtend een 35-jarige man uit Oss aangehouden. Naar aanleiding van politie-informatie heeft de politie zoeking gedaan en de man aangehouden. In de woning zijn onder meer een balletjespistool, pepperspray en ongeveer 3 kilo hennep aangetroffen en inbeslaggenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

KETTINGBOTSING

Nistelrode Op de Maxend in Nistelrode zijn woensdagmiddag vijf autos op elkaar gebotst. Waarschijnlijk is de laatste auto tegen de auto ervoor aangereden, waardoor de autos naar voren schoven. Enkele betrokkenen hadden nekklachten; er was geen ernstig letsel. De gegevens van de betrokkenen waren nog niet bekend bij het schrijven van dit bericht.