Vendex KBB NV

Persbericht

Amsterdam, woensdag 8 december 2004

La Place opent 'werelds eetparadijs' in Amsterdamse V&D

La Place, de succesvolle restaurant- en traiteurformule van het warenhuisconcern V&D, introduceert vandaag een spectaculaire vernieuwing op het gebied van take-away catering: La Place Mangerie. Op de parterre van het V&D warenhuis in de Amsterdamse Kalverstraat is op 350m2 een geheel nieuw concept ontwikkeld voor consumenten die zelf hun meeneemmaaltijd voor thuis, kantoor of onderweg willen samenstellen.

La Place Mangerie is een uniek eetparadijs, waar ter plekke klaargemaakte verse gerechten kunnen worden besteld en meegenomen. De consument heeft een voor Nederland ongekend gevarieerde keuze uit warme en koude spijzen, uiteenlopend van complete maaltijden tot snelle hongerstillers en 'finger food'.

Het aanbod bestaat uit authentieke Franse en Italiaanse broden, ambachtelijk gebakken in stenen vloerovens. Rijkelijk versierde fruittaarten en vlaaien, bereid volgens grootmoeders recept. Royaal belegde foccacia's en panini's. Verse croissants, American cookies, cakes en muffins. Maar ook hartige taarten en quiches uit Frankrijk, traditioneel gebakken Italiaanse pizza's, Toscaanse pastaspecialiteiten, Thaise en Indiase noodle-gerechten en gezonde stoommaaltijden. La Place Mangerie biedt de klant voorts een keur aan verse ingrediënten om salades naar eigen smaak samen te stellen. Er is ook een uitgebreid assortiment soepen, shakes en verse sappen.

De introductie van La Place Mangerie in de Kalverstraat valt samen met de officiële opening van het geheel vernieuwde La Place-restaurant, dat tien jaar geleden voor een revolutie in de hoofdstedelijke horeca zorgde. Het restaurant is omgebouwd tot La Place Marché du Monde; een wereldkeuken, waarin op ca. 1200 m2 de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken zijn samengebracht. Voor een populaire prijs valt in dit restaurant te genieten van een grote variatie internationale gerechten en dranken: Toscaans, Frans, Thais, Indiaas, traditioneel of exotisch en alle varianten daar tussen in. La Place Marché du Monde biedt plaats aan meer dan 500 gasten. La Place Mangerie en La Place Marché du Monde in de Kalverstraat in Amsterdam bieden samen werk aan circa 160 mensen.


---

Traditioneel koken
In La Place Mangerie en La Place Marché du Monde wordt uitsluitend op traditionele manier gekookt. Sommige bereidingsmethoden worden alleen nog toegepast in internationale toprestaurants. Kippen worden geroosterd in een traditionele Molteni rotisserie. Wokgerechten worden bereid in gietijzeren woks op gasbranders en pizza's worden gebakken in steenvloerovens.

Ontwikkeling in eigen huis
De restaurant- en traiteurformules van V&D hebben zich in de zeventien jaar van hun bestaan bewezen als buitengewoon innovatief en zijn publiekstrekkers van formaat. Alle concepten zijn in eigen huis ontwikkeld en behoren tot de top van de publiekscatering in Europa.

De restaurants, traiteurafdelingen en broodbakkerijen onderscheiden zich doordat uitsluitend gewerkt wordt met verse ingrediënten, die in het zicht van de gast worden bereid tot eindproduct. In de restaurants kunnen de gasten kiezen uit een gevarieerd aanbod van dagverse producten, waaruit zij zelf een maaltijd kunnen samenstellen voor een aantrekkelijke prijs.

Grondstoffen zorgvuldig geselecteerd
La Place stelt hoge eisen aan de gebruikte ingrediënten en grondstoffen. Zij worden gekocht bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers en waar mogelijk worden bedrijven gekozen die exclusief voor La Place produceren.

Zo betrekt La Place haar eigen mozzarellakaas van een farm in Zuid-Limburg, waar waterbuffels de melk leveren die aan het zachte kaasje de originele, specifieke smaak geven. De thee van la Place komt uit hooggelegen biologische plantages in India. Voor verse zalm heeft La Place een 'organic farm' op de Shetland-eilanden gecontracteerd, waar zalm op een natuurlijke wijze wordt gekweekt. Alle melkproducten zijn van biologische oorsprong. De huiswijnen zijn speciaal voor La Place in Italië, Hongarije en Zuid-Afrika geselecteerd.


35 miljoen bezoekers
De La Place-restaurants trekken samen circa 35 miljoen bezoekers per jaar. V&D beschikt inmiddels over 66 La Place-restaurants. Zestien daarvan zijn zelfstandige vestigingen buiten het V&D-warenhuis, zoals het bekende Brug-restaurant over de A4 nabij Schiphol, het wegrestaurant bij grensovergang Hazeldonk en de twee grote restaurants in de Utrechtse Jaarbeurs. Daarnaast exploiteert V&D 25 kleinere restaurants onder de namen Café Marché en Le Café, 17 Le Marché bakkerijen, 41 Paninishops en 36 Le Marché chocolaterieafdelingen.