Gemeente Breda

Schorsingsverzoek milieuvergunning vuurwerkopslag Zandbergweg verworpen

De Raad van State heeft vandaag het schorsingsverzoek van de actiegroep Zandberg ontploft voor de milieuvergunning van de vuurwerkopslag aan de Zandbergweg 49 verworpen. Dat betekent dat de milieuvergunning in werking treedt.

Hiermee is ook de weg vrij om de aangevraagde bouwvergunning af te geven voor de bouwkundige aanpassingen om de bestaande opslag te laten voldoen aan de eisen van het Vuurwerkbesluit. Uiteindelijk moet een bodemprocedure bij de Raad van State nog uitwijzen of de milieuvergunning terecht is verleend. De bodemprocedure kan echter nog enige tijd op zich laten wachten. Gezien het voorgaande is het op dit moment nog mogelijk dat er op deze locatie in 2004 consumentenvuurwerk wordt opgeslagen en verkocht.

De actiegroep Zandberg Ontploft heeft beroep ingediend en schorsing aangevraagd bij de Raad van State tegen de milieuvergunning van de vuurwerkopslag aan de Zandbergweg 49.

Nu het schorsingsverzoek is verworpen kan de vergunning al worden gebruikt totdat deze definitief wordt bekrachtigd bij de afhandeling van de bodemprocedure.

Er zijn binnen de gemeente Breda meer dan 10 opslagplaatsen van vuurwerk die (gaan) voldoen aan de nieuwe wettelijke eisen van het Vuurwerkbesluit. De gemeente controleert samen met politie en brandweer vooraf en tijdens de verkoop intensief of de opslag en verkoop geheel voldoet aan de strenge eisen.

Breda, 8 december 2004

Noot: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Priester van de OntwikkelingsDienst Breda, telefoon (076-) 529 4496.