Politie Drenthe

woensdagmiddag

Assen 08-12-2004

N34 afgesloten bij berging vrachtauto

ZUIDLAREN - De N34 is woensdagmiddag tussen Zuidlaren en de aansluiting met de A28 lange tijd afgesloten in verband met het bergen van een vrachtauto. De vrachtauto, geladen met vaten vloeistof die wordt gebruikt in de drukkerijwereld, belandde in de sloot nadat de chauffeur even niet op de weg lette toen hij in de papieren zat te kijken. Toen hij door had dat hij van het rechte spoor afweek was het al te laat. De chauffeur kwam er zelf zonder letsel van af. Na inspectie door deskundigen van de brandweer en een deskundige op het gebied van vervoer van gevaarlijke stoffen, zijn de vaten overgeladen. Na berging van de vrachtauto graaft de waterleidingmaatschappij een gedeelte van de sloot af.

Getuigen melden doorrijder

ASSEN - Dank zij oplettende getuigen kan de politie proces verbaal opmaken tegen een 60 jarige automobilist uit Assen die dinsdagavond na het veroorzaken van een aanrijding op de Epe in Assen is weggereden zonder dat zij indentiteit kon worden vastgesteld. De man erkende dat hij op de Epe "ergens tegenaan" had gezeten maar volgens hem was hij uitgestapt en maar weer verder gereden omdat hij niemand had gezien. Getuigen verklaarden echter dat de man helemaal niet was uitgestapt maar zonder meer was doorgereden. Omdat ze wel het kenteken van zijn auto noteerden kon de politie zijn identiteit achterhalen.

Autoradio's doelwit dieven

ASSEN - Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag op de Runde, de Hazelaarhof en de Gouwe in Assen drie auto's opengebroken. Uit alle auto's is de radio CD speler ontvreemd.

Auto's vernield

Tynaarlo - Op het industrieterrein in Tynaarlo hebben onbekenden op het terrein van een lease maatschappij 10 personenauto's bekrast. De schade loopt in de duizenden euro's.

Bert Visser (0651 611629) is tot vanavond 23.00 uur bereikbaar voor de media. Daarna neemt collega Roel Hallink(0651 528156) het voorlichterpiket over tot donderdagmorgen 08.00 uur.