PvdA Utrecht

PvdA wil verzet tegen huurbeleid

De Partij van de Arbeid vreest dat binnen afzienbare tijd woningen in de betere wijken van Utrecht onbetaalbaar worden voor mensen met een laag inkomen. Als gevolg van de ingrijpende plannen van minister Dekker van Volkshuisvesting om de huren te liberaliseren kunnen de huren in de komende jaren met tientallen procenten stijgen. PvdA raadslid Mohamed Sini zal morgen tijdens de raadvergadering protesteren tegen de plannen met het indienen van een motie.

In de plannen van de minister zijn alleen huizen onder de 130.000 euro vrijgesteld van liberalisering, maar in een stad als Utrecht ligt bijna 20 procent van de sociale woningbouw boven die grens. Daarnaast doorkruist het voornemen alle plannen voor sociale woningbouw in de stad Utrecht, in de ogen van de PvdA fractie een veel betere oplossing. De PvdA is bang dat veel zittende huurders met extreme verhogingen van de huren zullen worden gedwongen te verhuizen, iets dat in Utrecht voor grote maatschappelijke problemen kan zorgen.

Raadslid Mohamed Sini roept daarom de gemeente op om zich te verzetten tegen het voorgenomen huurbeleid. Daarnaast wil hij dat de burgemeester en wethouders zich in Den Haag sterk maken voor een verhoging van de vrijstellingsgrens om meer woningen in Utrecht te behouden in het midden segment en daarmee segregatie te voorkomen.

Voor inlichtingen:
Mohamed Sini: 06-20499062
Rinda den Besten: 06-20135318

PvdA gemeenteraadsfractie
Postbus 16200
3500 CE Utrecht
030-2861121
pvda@utrecht.nl
www.pvda-utrecht.nl
Bezoekadres:
Korte Minrebroederstraat 2