Gemeente Woudrichem


06/12/2004
Premiere thema en film visserijdagen voor donateurs

In vervolg op de traditie heeft Stichting De Oude Vissershaven afgelopen vrijdag 26 november de registratie van de 9^e visserijdagen als eerste getoond aan de donateurs van de stichting. Ook werd de datum en het thema van de 10^e visserijdagen in 2007 bekend gemaakt.

In een behoorlijk gevulde Teerkamer in Woudrichem werd de film getoond op een groot scherm. Twee amateur filmmakers hebben de 3 dagen op film vastgelegd en deze gemonteerd in een bijna 1 uur durend overzicht. Behoorlijk veel werk wat vrijwillig gedaan is en waarvoor de organisatie deze twee zeer dankbaar is.

Wilhelmina op de afgelopen Visserijdagen

Op de film is bijna alles te zien wat de afgelopen visserijdagen voorbij is gekomen. Uiteraard de opening met Onno Hoes en de verrassende komst van Burgemeester Arie van Harten, maar ook de viswedstrijd van de jeugd, de optocht en het visserskorenconcours. Natuurlijk ontbreken ook de vele figuranten tijdens de opening en het schouwspel op zaterdag niet. Het schouwspel, wat het hoogtepunt was van de afgelopen visserijdagen, staat er overigens helemaal op. Volgens de makers was het te mooi om er in te knippen.

De film is uitgebracht op DVD en VHS en kan gekocht worden bij Four Seasons in de Vesting in Woudrichem, bij Roli Sport aan't Rond en bij Total De Bont aan de Almkerkseweg. De kosten voor de DVD zijn 15,00 en de VHS videoband moet ,50 gaan kosten. Met de opbrengst kan de stichting weer een start gaan maken voor de 10^e visserijdagen. Op de donateuravond werd hiervan de datum en het thema bekend gemaakt. Op
29, 30 augustus en 1 september 2007 zullen de Woudrichemse visserijdagen in het teken staan van 'Het Woerkums Viswater'.

Ook gingen 3 winnende donateurs naar huis met een Woerkumse vlag, een DVD en een VHS videoband. Dit waren respectievelijk Philip Vink, Rien van der Beek en Dirk Sterrenberg. Meer info over de DVD of VHS kunt u vinden op de website: www.visserijdagen-woudrichem.nl (met het streepje ertussen).