Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

Persbericht - Vernieuwde website LBR

Rotterdam, 8 december 2004

Vernieuwde website LBR

Het LBR lanceert vandaag haar vernieuwde en uitgebreide website. Met een strakke vormgeving en een duidelijke structuur is de site www.lbr.nl een stuk overzichtelijker gemaakt. Bezoekers kunnen nu veel sneller en eenvoudiger de informatie vinden die zij zoeken.

Op de voorpagina staan de laatste nieuwsberichten van het LBR. Via de nieuwsindex onderaan de pagina kunnen oudere berichten bekeken worden.

In het rechterkader is een selectie van de dossiers te vinden, zoals Wet- & regelgeving, Politie & OM, Onderwijs, Media & beeldvorming en Arbeid & gelijke behandeling. Onder het kopje 'Alle dossiers' staat het totale aanbod aan dossiers (15 hoofddossiers en diverse subdossiers).

Op de voorpagina staat verder een overzicht van de activiteiten van het LBR, waaronder Trainingen & cursussen, School Zonder Racisme, Wereldschool en juridische diensten. Ook zijn hier publicaties van het LBR, de (geheel vernieuwde) LBR-theaterlijst en informatie over het Thermometer-debat te vinden.

De zoekfunctie is uitgebreid en verbeterd, waardoor zoeken in de website en zoeken naar jurisprudentie, documentatie en adressen in de databases van het LBR veel sneller gaat.

De LBR-bibliotheek en de LBR-shop staan als aparte onderdelen vermeld op de site. Het winkelen in de LBR-shop, met onder meer les- en projectmateriaal, posters, buttons en T-shirts, is nu veel eenvoudiger geworden.

Ook is er een nieuwe rubriek: 'Van A tot Zebra'. Deze rubriek is gevuld met positief nieuws, inspirerende activiteiten en geslaagde projecten gericht op het tegengaan van discriminatie in Nederland.

Via de rubriek 'Veelgestelde vragen' vinden bezoekers nu snel antwoord op hun vraag. Met name voor scholieren en docenten is deze nieuwe rubriek zeer handig.

Voor een kennismaking met alle dossiers en rubrieken van de website, kijk op www.lbr.nl.

Vernieuwde website LBR