Mislukte overval op geldloper

Nieuwerkerk aan den IJssel 08-12-2004 - Een onbekende man probeerde op dinsdag 7 december rond 18.35 uur bij een bank aan de J.A. van Beijerinkstraat een 17-jarige geldloper uit Nieuwerkerk a/d IJssel te overvallen.

Daarbij bedreigde hij de geldloper met een vuurwapen. De overval slaagde niet omdat de geldloper het geld inmiddels in de afstortkluis van de bank had gedeponeerd.

Op de kruising J.A. van Beijerinkstraat met de Vogelaarsingel is de overvaller weggereden op een scooter die daar stond. Getuigen spreken er over dat daar een tweede persoon stond te wachten. Het vermoeden bestaat dat er gereden is naar de Wollefoppenweg in Zevenhuizen. Rond 19.25 uur werd daar op de Wollefoppenweg een brandende scooter gevonden.

Alhoewel het onderzoek dit nog niet heeft bevestigd denkt de politie dat dit de scooter is van de overvaller(s) en dat zij daar op of in een ander vervoermiddel zijn gestapt. De politie is een onderzoek gestart.

De politie komt graag in contact met mensen die: - de overval hebben zien gebeuren

- op of rond het tijdstip van de overval de scooter op de kruising J.A. van Beijerinkstraat met de Vogelaarsingel hebben zien staan

- de tweede persoon die mogelijk bij de scooter op de uitkijk stond

- één of twee personen op een scooter rond dat tijdstip hebben zien rijden tussen Nieuwerkerk a/d IJssel en Zevenhuizen

- getuige zijn geweest van het in brand steken van de scooter en het mogelijk over stappen op een ander voertuig.

Getuigen van dit misdrijf kunnen bellen met de politie in Nieuwerkerk aan den IJssel via 0900-8844 (lokaal tarief).