HET EXPERTISE CENTRUM

Groen naar HEC

U. (Udo) Groen MMC zal met ingang van 1 februari 2005 in dienst treden bij Het Expertise Centrum (HEC), consultants voor ICT en bestuur in de publieke sector, in Den Haag.

Groen is thans werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) als lid van de Raad van Bestuur. Hier beheert hij de portefeuille Organisatie en ICT. Hij had bij de SVB een aantal belangrijke projecten op het gebied van ICT en organisatie onder zijn verantwoordelijkheid zoals onder andere het implementeren van aangepaste besturingsfilosofie, de SVB gereed maken voor internetdienstverlening, het invoeren van het documentmanagement en reorganisatie van het hoofdkantoor. Verder heeft hij mede aan de basis gestaan van diverse samenwerkingen met andere organisaties zoals Manifest Innovatie in Uitvoering, een samenwerkingsverband tussen de Belastingdienst, UWV, CWI, IBG, CVZ en de SVB. Ook heeft hij samen met de RDW en IBG aan de wieg gestaan van de Rijksbrede Benchmarkgroep, waarin uitvoeringsorganisaties elkaars prestaties vergelijken aan de hand van het INK-model. Eerder was hij werkzaam bij Ernst & Young Consulting als organisatieadviseur.

De heer Groen is voorzitter van het bestuur van het Inlichtingenbureau, lid van de advisory board van de postdoctorale opleiding Information Management van Delft Top Tech. Hij was docent aan de postdoctorale opleiding Management Consultancy aan de VU Amsterdam. Hij is tevens lid van de redactie van het tijdschrift TIEM.

Bij HEC zal hij in de sociaal-economische sector werkzaam zijn.

Het Expertise Centrum is een onafhankelijke stichting met 50 adviseurs gericht op de publieke sector. HEC is gespecialiseerd in vraagstukken van bestuur en ICT.
HEC geeft contra-expertises en adviezen over ICT-organisaties en projecten. Ook stelt het interim- en projectmanagers ter beschikking en voorziet het in gespecialiseerde trainingen voor geselecteerde cliƫntengroepen.


08 dec 04 17:01