Politie Gelderland-Zuid

Vier aanhoudingen in onderzoek naar reeks diefstallen

Nijmegen e.o. 08-12-2004 - (08)

Tijdens een politieactie in het kader van een onderzoek naar een reeks woninginbraken en winkeldiefstallen zijn dinsdagmiddag vier mannen aangehouden.

In Groesbeek werden twee Nijmegenaren in de leeftijd van 38 en 20 jaar op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Margrietstraat. Zij namen een computer met beeldscherm en sieraden mee. De twee konden kort daarop op de Zevenheuvelenweg worden aangehouden. In Nijmegen werd even later een 17-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van het plegen (in vereniging) van meerdere diefstallen bij winkels en meerdere woninginbraken. Ook is in de wijk Diepvoorde in Wijchen een 42-jarige Wijchenaar aangehouden op verdenking van heling. In zijn woning trof de politie een grote hoeveelheid technische apparatuur aan, zoals telefoons, PCs en digitale cameras.

De vier verdachten zijn overgebracht naar politiebureaus in Nijmegen en Tiel waar zij worden gehoord. Aanstaande vrijdag zullen zij vermoedelijk worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Als onderdeel van de politieactie is dinsdagmiddag op twee locaties in Nijmegen huiszoeking gedaan. In één woning trof de politie een grote hoeveelheid goederen aan waaronder kleding, computers en fotocameras. Deze goederen zijn vermoedelijk afkomstig van woninginbraken en winkeldiefstallen, voornamelijk bij een aantal grootwinkelbedrijven. In een andere woning werd een computer en administratie in beslag genomen.

Het politieonderzoek naar de reeks woninginbraken en winkeldiefstallen loopt al een aantal maanden. De strafbare feiten werden in diverse plaatsen gepleegd, waaronder Nijmegen, Groesbeek, Uden en Oss. In het onderzoek, waarin diverse technische acties zijn ondernomen, werkt de recherche in Wijchen samen met het team Oud-West en de politie Brabant-Noord.