2e persbericht van woensdag 8 december 2004

Eindhoven 08-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft woensdagmorgen rond 10.30 uur in een woning aan de Korenbloemstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Personeel van het energiebedrijf stond bij de woning aan de deur in verband met een stroomstoring maar mocht de woning niet binnen. Even later werd bekend waarom. De 33-jarige bewoner had de eerste verdieping en de zolder van de woning ingericht als hennepkwekerij. Er stonden ongeveer 450 planten. Het energiebedrijf constateerde dat er brandgevaar was vanwege de slechte elektriciteitsvoorziening. De kwekerij is ontmanteld en tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Meisje mishandeld

Woensdagmorgenrond 10.30 uur is op de Vondellaan in Helmond een 17-jarig meisje uit die stad zonder enige reden mishandeld. Het meisje liep ter hoogte van de vijver. Daar stonden twee jongens. Toen het meisje om de twee heen wilde lopen werd ze geduwd en geslagen. Ze viel en terwijl ze op de grond lag kreeg ze nog klappen. Het meisje liep schaafwonden en kneuzingen op. De daders zijn twee jongens van rond de 15 tot 20 jaar oud. Ze hadden allebei zwarte haren en een van hen had een heel smal baardje. Hij droeg een dikke rode winterjas. De ander droeg een lange donkerkleurige jas en een muts.

Gemert-Laarbeek: Verkeerscontroles

De politie heeft woensdagmorgen op verschillende plaatsen in GemertLaarbeek verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn negen bestuurders bekeurd. In zeven gevallen betrof dat het negeren van een geslotenverklaring, een automobilist werd bekeurd voor het telefoneren in de auto en een automobilist kreeg een bon, omdat hij geen autogordel droeg.