Gemeente Helmond


---

Stappen aanvraag bouwvergunning nu te volgen op internet

Sinds deze maand kunt u via deze website
, onder Stad - Leven en Wonen, informatie opvragen over de status van aanvragen van bouwvergunningen. Men kan op eigen initiatief de site raadplegen, maar ook middels een e-mail abonnement op de hoogte worden gehouden van de wijzigingen in de statussen van een bouwvergunningaanvraag.

Als een aanvraag voor een bouwvergunning bij de gemeente binnenkomt, krijgt de aanvrager een ontvangstbevestiging waarin een registratienummer en pincode staan. Met deze gegevens kan het verloop van de aanvraag van de bouwvergunning worden bijgehouden. Op dit moment kan een aanvraag de status hebben van ontvangst of van verlening. Dit wordt later uitgebouwd naar de statusverlening van stedenbouwkundig akkoord, welstand akkoord, technische beoordeling, start van de bouw en oplevering.

Alle geĂŻnteresseerden, ook zonder ontvangstbevestiging kunnen kijken of er in de omgeving een bouwaanvraag ontvangen is. Op basis van een straatselectie of wijkselectie kan men algemene aanvraaggegevens zoals registratienummer, adres/ligging, aard van de aanvraag, omschrijving en datum van ontvangst raadplegen.

Klik hier om te gaan naar de: Statusinformatie Bouwvergunning
---

| |