Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 8 december 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

(kennisgeving volgens artikel 12 van de Monumentenwet 1988)

Poortmolen 121, tijdelijke huisvesting plaatsen. Merijntje Gijzenburg 11, dakkapel achterzijde aanbrengen. Hoofdweg 40, bedrijfspand uitbreiden.
Arend Brinkmanrede 27, dakkapellen aanbrengen. Bas de Blokrede 33, dakkapel achterzijde aanbrengen. Dorpsstraat 160, zolderindeling wijzigen, daklichten aanbrengen, dak isoleren (monumentenvergunning)

TER INZAGE

Onderstaande plannen 1. en 2. liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Rodinrade 24, kelder bouwen.

2. Diabellistraat 34, woning zijkant uitbreiden.
3. Dorpsstraat 160, zolderindeling wijzigen, daklichten aanbrengen, dak isoleren (monumentenvergunning).

Aan de bouwaanvragen onder 1. en 2. kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen 1. en 2. met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 9 december 2004 gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Aanvraag 3. ligt met ingang van donderdag 9 december 2004 gedurende twee weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 25 november 2004:
Slotpark/Slotpoort, ophaalbrug vernieuwen.
Schinkelse Baan e.o., voetgangersbruggen bouwen.

Verzenddatum 1 december 2004:
Doormanplein 32, 2 woongebouwen en parkeerkelder bouwen. Hollandsch Diep nabij Floridaweg, tijdelijke huisvesting bouwen. Chopinstraat 99, aanbouw voorzijde bouwen.
Brahmsstraat 153, dakkapellen aanbrengen.
Merelhoven 114, draagmuur vervangen.
Optimashof 12, garage veranderen.
Sint Francisbaai 33, carport bouwen.
Sint Luciabaai 68, dakkapel voorzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 29 en 30 november 2004:
Doormanplein 32 1 hulst, 2 appelbomen, 2 haagbeuken, 2 sierkersen.

Door de gemeente zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend:

Litho ter hoogte van nr. 6 tot 9 3 lijsterbessen. Deze drukken de bestrating op.
s-Gravenweg 146 1 blauwe ceder.
Snelrewaard 14 2 eiken.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VRIJSTELLINGSVERLENING VUYKPARK

Het college maakt bekend, dat op 30 november 2004 besloten is vrijstelling, zoals bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, van de vigerende bestemmingsplannen Middelwatering en Voormalige Scheepswerf Vuyk, te verlenen. Dit om de herinrichting van het voormalige Vuykterrein tot een park, inhoudende het aanleggen van een park met een recreatieveld, een wandelboulevard langs de Hollandsche IJssel en het bouwen van een steiger, speelvoorzieningen en een horecagelegenheid mogelijk te maken.

Voormeld besluit ligt met ingang van donderdag 9 december 2004 gedurende zes weken, op werkdagen, ter inzage. Op grond van de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn door belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders worden ingediend.

Ter inzage:
Vrijstellingsbesluit artikel 19, lid 1 WRO Vuykpark d.d. 30 november 2004
Brief afgifte verklaring van geen bezwaar van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland (d.d. 2 november 2004)

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 29 november 2004 (datum besluit 29 november 2004): kentekennummer 58-HK-NF voor de heer C.J.M. van Winden (bestuurder) nabij het woonadres aan de Reviusrondeel 176 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de stukken betreffende de vrijstellingsverlening Vuykpark en de besluiten met bijbehorende tekeningen betreffende de invalidenparkeerplaats liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.