Politie Limburg-Noord


Vijf tips na uitzending De Gouden Tip op 7 en 8 december
Datum: 08-12-2004

Tijd bericht: 17:07

Plaats: VENLO / MAASTRICHT

De uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie op dinsdag 7 en woensdag 8 december, heeft tot nu toe vijf tips opgeleverd.

In de zaak van de bomexplosie bij een Turkse winkel in Roermond, kwam één tip binnen. Die had betrekking op jongeren die recentelijk vuurwerk hadden afgestoken. Deze tip is inmiddels door het rechercheteam nagetrokken, maar heeft niets opgeleverd.

De moord op Bülent Derendeli in Venlo leverde twee tips op, die vooral betrekking hadden op de kennissenkring van het slachtoffer. De recherche gaat de komende dagen met deze tips aan de slag.

Verder kwamen er in twee oudere zaken uit De Gouden Tip nog twee tips binnen. Zo meende een kijker de man die in de uitzending van 23 november was getoond te herkennen als bezoeker van een bepaald café. De betreffende man wordt verdacht van een pinpastruc in Landgraaf. Ook deze tip wordt verder onderzocht door de politie.

De behandeling van de inbraak bij C1000 in Heel en de straatroof in Stein leverden geen tips op.

Alle zaken staan met de getoonde foto's op de geheel vernieuwde website www.degoudentip.tv. Ook zijn de zaken daar in bewegende beelden met geluid te downloaden. Mensen die nog informatie willen doorgeven kunnen dat via telefoonnummer 0900 -- 88 44 (lokaal tarief). De volgende uitzending van De Gouden Tip is op dinsdag 21 december.