CARE NEDERLAND

GUUS ESKENS nieuwe directeur van CARE Nederland

De heer drs. G.T.F. Eskens is door het bestuur van CARE Nederland benoemd tot nieuwe directeur en opvolger van de heer drs. P.M.J. Meijs. De heer Eskens (55) . die na een loopbaan in de farmaceutische sector sinds midden jaren tachtig betrokken is bij ontwikkelingssamenwerking . was van 1999 tot 2004 directeur bij Cordaid en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de internationale hulpverleningsprogramma.s. Daarvoor was de heer Eskens, onder meer, algemeen directeur bij St. Memisa Medicus Mundi en directeur operations bij St. IDA (International Drug Association). De heer Eskens heeft zijn werkzaamheden bij CARE Nederland per 6 december 2004 aangevangen.

De heer Meijs, die vanaf de oprichting in 1993 leiding aan de organisatie heeft gegeven, heeft eerder dit jaar zijn functie als directeur van CARE Nederland neergelegd om zich te vestigen als zelfstandig management- en beleidsconsultant voor organisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Tot het aantreden van de heer Eskens is de heer Meijs als parttime interim-directeur aan CARE Nederland verbonden gebleven.

CARE Nederland helpt slachtoffers van natuurrampen en gewelddadige conflicten in ontwikkelingslanden bij de wederopbouw van een nieuw, zelfstandig bestaan. CARE Nederland is federatief lid van CARE International, één van de grootste humanitaire organisaties ter wereld.

CARE Nederland

DARE TO MAKE A DIFFERENCE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: CARE Nederland
Camille N. Fontijn
Juffrouw Idastraat 11
2513 BE Den Haag
Tel: 070 . 310 50 50
http://www.carenederland.org


08 dec 04 17:26