Politie Noord-Holland-Noord

West-Friesland en Noordkop, woensdag 8 december

Nibbixwoud 08-12-2004 - 18.00 uur

Henneprooidag

Nibbixwoud, woensdag 8 december 2004.

De politie Noord-Holland Noord heeft vandaag op diverse locaties invallen gedaan in het kader van een zogenaamde henneprooidag. Daarbij werden 8 panden c.q. woningen bezocht en diverse planten en materialen in beslag genomen.

De grootste vangst deed zich voor bij een bollenkwekerij aan de Dorpsstraat te Nibbixwoud. Daar werden in drie voormalige koelcellen in totaal 2000 wietplanten aangetroffen. De eigenaar was niet thuis. Twee werknemers werden als getuige gehoord.

In een woning aan de Spierdijkerweg te Spierdijk werden twee verdachten aangehouden van 30 en 29 jaar oud. De 30-jarige komt uit Sliedrecht en de andere verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. In de woning werden 600 wietplanten aangetroffen. De verdachten ontkennen hun betrokkenheid en zijn voor nader verhoor in verzekering gesteld.

Op een zolder in een woning aan de Pieter Wariuslaan te Midwoud is een amateuristische plantage met 170 hennepplanten aangetroffen. De eigenaar was niet thuis en zal later worden gehoord.

In een pand aan de Fok in Schagen werd niets meer aangetroffen maar daar was wel zichtbaar sprake geweest van een kwekerij. Restmateriaal is opgeruimd en de eigenaar zal later worden gehoord.

In een woning aan de Heerenweg in Barsingerhorn werd een kleine kwekerij aangetroffen eigendom van de 44-jarige bewoner. Hij is als verdachte gehoord en heengezonden.

In twee woningen aan de Bollenstraat in Kreileroord tenslotte werden tevens twee kleine thuiskwekerijtjes aangetroffen. De eigenaar, een 37-jarige man werd gehoord.

Bij de acties werden alle planten en toebehoren, zoals assimilatielampen, in beslag genomen en vernietigd. Er wordt in alle gevallen een proces-verbaal opgemaakt. De politie werd vandaag geholpen door ondermeer de gemeenten en de elektriciteitsleveranciers.