Provincie Flevoland




Genomineerden Flevopenningen bekend

De jury is unaniem tot de keuze van de genomineerden voor de drie ondernemersprijzen gekomen. Op 8 december worden deze uitgereikt tijdens het Flevopenningengala 2004. Dit gala wordt gehouden in de vernieuwde Meerpaal in Dronten die speciaal voor dit doel eenmalig wordt opengesteld. Gedeputeerde Andries Greiner houdt er zijn speech getiteld Flevonomics over de (duurzame) economie in Flevoland.

Jury van hoog niveau

De jury voor de Flevopenningen staat onder voorzitterschap van Gedeputeerde A.L. Greiner van de provincie en bestaat verder uit mevrouw L. Spies (2e kamerlid), de heer A. Kraaijeveld (voorzitter FME), G.Ybema (oud-staatssecretaris Economische Zaken) en R. Nijhof (voorzitter KvK).

Genomineerden Flevopenning Startende Ondernemer

The Potato Company B.V. uit Emmeloord is een niche speler in de export van pootaardappelen. Het bedrijf richt zich daarbij op de hoogste kwaliteitsrassen en verkoopt de Nederlandse pootaardappelen in onder meer Zuid-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Easy Services B.V. uit Lelystad is in de markt van de tweedehands computers gedoken. Easy Services verzorgt zowel de plaatsing van de nieuwe computers als de verwijdering van de oude. Deze worden vervolgens schoongemaakt, leeggemaakt en verkocht. Uit Almere komt het bedrijf Happy Connect B.V., die via een soort GSM zenders draadloos internet mogelijk maakt. Tegen veel lagere kosten dan via de glasvezel kunnen zo buurtschappen, dorpen en steden worden ontsloten.

Genomineerden Flevopenning Duurzame Onderneming

Anker Drukkers uit Lelystad, vorig jaar ook genomineerd voor de Flevolandse Prijs voor de Duurzame Onderneming 2003, is opnieuw genomineerd. Anker is een bedrijf waar continue aandacht is voor mens, milieu, continuïteit en winstgevendheid. Hakvoort Horeca, een groothandel in horeca en grootkeuken apparatuur, uit Emmeloord is een groot en gezond bedrijf met oog voor duurzaamheid zowel in- als extern. Daarnaast is Schaap Shipcare, reparateur en stalling van pleziervaart, uit Lelystad genomineerd. Schaap is een duurzaam en innovatief bedrijf waar het leveren van de beste kwaliteit en service voorop staat.

Genomineerden Flevopenning Innovatieve Onderneming

Naast een nominatie voor de Flevopenning duurzame onderneming dingt Schaap Shipcare mee naar de Flevopenning Innovatieve Onderneming. Bij dit bedrijf worden de twee zeiljachten voor de Volvo Ocean Race, voor Team Heiner gebouwd. Hierbij worden zowel duurzame als innovatieve technieken gebruikt. Uit Marknesse komt Insentec B.V. Dit bedrijf levert innovatieve systemen voor de veehouderij. Het uitgangspunt daarbij is dat de bevordering van de leefomstandigheden van de dieren parallel dient te lopen aan het economische belang van de veebedrijven. De laatste genomineerde voor de innovatieprijs is de Betonmortelcentrale Flevoland. Dit bedrijf werkt structureel aan productvernieuwing bijvoorbeeld in de vorm van het vervaardigen van extra sterk beton.

Flevopenningengala druk bezocht

Het Flevopenningengala op 8 december in de Meerpaal te Dronten kent een grote aanloop van gegadigden. Er worden uit het bedrijfsleven, intermediaire instellingen en de overheid tenminste 250 gasten verwacht. Inmiddels is driekwart van de plaatsbewijzen verkocht. Voor de laatste kaarten kunt u zich aanmelden bij Nauta Business Events 0320 292090 of via www.businessinflevoland.nl, klik op button Flevopenningen.