Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 29 november 2004

Schaatsbaan Sportiom officiële residentie Kerstman in Nederland

Kinderen kunnen deelnemen aan Elfjesstedentocht voor Jantje Beton

Vanaf woensdag 8 december is de schaatsbaan van Sportiom de officiële residentie van de Kerstman in Nederland. De gulle gever en zijn elfjes voelen zich in ons land het best 'thuis' op schaatssensatie Arctic Harbor omdat deze omgeving het meest lijkt op hun thuisbasis op de poolcirkel. Ook hier hangt immers de echte winterse Noordpoolsfeer. De Kerstman heeft op Arctic Harbor tijdelijk zijn eigen huis en organiseert er diverse leuke activiteiten waaronder de Elfjesstedentocht. Dat is een sponsor-schaatsmarathon voor kinderen waarvan de opbrengst (in het kader van de Kerstgedachte) naar Jantje Beton gaat. Ook de post die kinderen aan de Kerstman sturen wordt door TPG bij zijn residentie in Sportiom afgeleverd. Alle kinderen krijgen een leuke brief terug. Natuurlijk gaat de Kerstman ook met zijn tijd mee en heeft hij een website (www.kerstman.net) en kunnen kinderen met hem mailen.

Intocht Kerstman op 8 december
Op woensdag 8 december is de officiële intocht van de Kerstman in Nederland. Hij arriveert dan bij zijn residentie op de Arctic Harbor van Sportiom waar hij traditioneel wordt verwelkomd door Bossche scholieren. Van 8 december tot en met 24 december is de Kerstman iedere woensdag, zaterdag en zondag te vinden op de schaatsbaan Arctic Harbor in Sportiom. Vanaf zondag 26 t/m 30 december is het zelfs dagelijks mogelijk om een bezoek te brengen aan de Kerstman en zijn residentie. Natuurlijk gaat de Kerstman na oudjaar weer terug naar zijn echte huis op de Noordpool. Niet getreurd, want de diverse winterse kerstactiviteiten gaan door tot en met 9 januari. Arctic Harbor ademt deze hele periode natuurlijk de echte kerstsfeer uit. Bovendien is schaatsen hier een ware sensatie. Kinderen wanen zich hier op een dichtgevroren Noordpool-haven. Bovendien kunnen ze door grotten schaatsen en sneeuwt het af en toe.

Elfjesstedentocht
Eén van de speciale activiteiten die de Kerstman in zijn residentie organiseert is de Elfjesstedentocht. Dit is een sponsor-schaatsmarathon voor kinderen. De opdracht voor de kinderen is in een half uur zoveel mogelijk rondjes te schaatsen tussen twee stempelposten. Voor ieder geschaatst rondje geeft Sportiom 10 eurocent. De opbrengst gaat naar Jantje Beton die kinderen die anders nooit op vakantie kunnen, die mogelijkheid wel biedt. Op deze wijze hoopt de Kerstman ook kinderen iets te leren over de Kerstgedachte. Bovendien kunnen kinderen een elfjes-metamorfose krijgen. Zij worden dan als hulpje van de Kerstman geschminkt.

Hét meest complete sportcomplex
Sportiom is hét meest complete sportcentrum van 's-Hertogenbosch en omgeving. In dit 22.000 m2 tellende sport- en vrijetijdscentrum is een unieke combinatie te vinden van schaatsbanen, zwembaden, een sporthal, een hypermoderne fitnessafdeling met sauna, squashbanen en diverse horecagelegenheden. Sportiom heeft diverse zwembaden. Naast het subtropisch zwemparadijs met Hawa?aanse sferen, zijn er ook een 25 meter bad en speciale doelgroepbaden.

Voor meer informatie kan men bellen met: 073-6464646 of kijken op www.sportiom.nl. Post voor de Kertsman kan ook gestuurd worden aan Residentie van de Kerstman, Postbus 378, 5201 AJ 's-Hertogenbosch. De Nederlandse website van de Kerstman is www.kerstman.net.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht