Provincie Flevoland




Eerste Ondernemersgala Uitverkocht

Het Flevopenningen Ondernemersgala is uitverkocht. Woensdag 8 december aanstaande vindt in de Meerpaal in Dronten voor de eerste maal deze galabijeenkomst plaats. Vooraf was gerekend op tenminste 250 gasten. Maar volgens gedeputeerde Greiner van Economische Zaken en het organiserend team van ondernemend en bestuurlijk Flevoland is er kennelijk grote behoefte aan het initiatief, want het aantal gasten overtreft ruimschoots de verwachtingen. Inmiddels zijn er meer dan 360 stoelen gereserveerd en daarmee zijn alle plaatsbewijzen op.

Tijdens het gala worden uit negen nominaties drie winnaars gekozen: De meest innovatieve onderneming, de meest duurzame onderneming en de beste startende onderneming. De hoofdjury heeft zich inmiddels ingelezen in de motivatie en onderbouwing van de verschillende vakjurys, maar zij zullen hun oordeel pas vellen nadat de genomineerde bedrijven live gehoord zijn.

Voor de beste startende onderneming zijn genomineerd: The Potato Company uit Emmeloord, Easy Services uit Lelystad en uit Almere komt het bedrijf Happy Connect. Duurzaam ondernemen is de categorie waarvoor Anker Drukkers en Schaap Shipcare, beide gevestigd in Lelystad en het Emmeloordse bedrijf Hakvoort Horeca zijn genomineerd. Tot slot wordt uit Insentec (Marknesse), de Betonmortelcentrale Flevoland en wederom het Lelystadse bedrijf Schaap Shipcare de meest innovatieve onderneming gekozen.