VESTIA ROTTERDAM ZUID

Start nieuwbouw Hordijkerveld

Locatie: Klamdijk, deelgemeente IJsselmonde

Aanstaande woensdag 8 december wordt feestelijk het startsein gegeven voor de nieuwbouw in Hordijkerveld. Volledig in stijl van de komende bouwwerkzaamheden wordt op de locatie aan de Klamdijk een ontbijt georganiseerd voor genodigde en zal de nieuwe naam van het koopcomplex onthuld worden. De aller eerste bouwwerkzaamheden als gevolg van de uitvoering van het masterplan De vernieuwing van Hordijkerveld zullen gaan plaatsvinden op dit bouwterrein waar de alom bekende Huniaflat heeft gestaan.

De vernieuwing van Hordijkerveld
In het Masterplan Vernieuwing Hordijkerveld presenteren deelgemeente IJsselmonde, woningcorporatie Vestia Rotterdam Zuid en gemeente Rotterdam de hoofdlijnen van de vernieuwing. Het is een bijzonder plan. De bedoeling is dat Hordijkerveld op integrale wijze wordt vernieuwd. Afgelopen voorjaar is dit plan vastgesteld en 8 december is de start van de eerste uitwerkingen van het masterplan. Vestia Rotterdam Zuid voelt zich niet alleen verantwoordelijk voelt voor het realiseren van nieuwe of opgeknapte woningen maar ook voor het opknappen en herinrichten van de buitenruimte en het geven van aandacht aan de nieuwe en toekomstige bewoners door sociale activiteiten. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met de deelgemeente IJsselmonde en de bewonersvereniging Hordijkerveld.

Het project
In het komende jaar zullen er op de locatie aan de Klamdijk twee nieuwe gebouwen ontstaan. Het gebouw aan de voorzijde, evenwijdig aan de Huniadijk, zal bestaan uit 32 koopappartementen en het Atrium gebouw aan de achterzijde bestaat uit 69 huurappartementen in de vrijesector en de sociale sector. Onder het atriumgebouw zullen in een parkeerkelder 84 parkeerplaatsen worden gerealiseerd.Op 8 december zal de nieuwe naam van het koopcomplex onthuld worden. Deze is als prijsvraag uitgeschreven onder de bewoners van Hordijkerveld en de medewerkers van Vestia Rotterdam Zuid.

Het programma
8.00 uur: ontvangst genodigden
8.30 uur: aanvang ontbijt voor genodigde
9.15 uur: toespraken en onthulling naam koopappartementen 9.30 uur: slaan van de feestelijke paal

Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een kopje koffie/thee.

Bijzondere samenwerkingen.
De KAT (Klamdijk Advies Team) heeft gedurende de afgelopen roerige jaren de ideeën en belangen van de bewoners rondom deze locatie vertaald in concrete adviezen aan het projectteam.

Samenwerking KVV
De plannen van Vestia Rotterdam Zuid om op deze locatie de mogelijkheid te bieden om mensen die intensieve zorg nodig hebben, zoveel mogelijk zelfstandig te laten functioneren en wonen heeft de volgende uitwerking gevonden. KVV regio Oost en Vestia Rotterdam Zuid werken samen aan het realiseren van een kleinschalige woonvorm in het atriumgebouw voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Voorheen verbleven mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding of verkeersongeluk, veelal langdurig in het verpleeghuis.
In het Atriumgebouw zal KVV regio Oost één verdieping met twaalf woningen huren ten behoeve van een kleinschalige woonvorm, waar mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel ondanks hun beperkingen zelfstandig kunnen wonen. KVV regio Oost zal de nodige zorg- en dienstverlening op maat leveren.

Meer informatie:
Voor meer informatie over de werkzaamheden van Vestia Rotterdam Zuid kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum Hordijkerveld tussen 8.30 uur en 12.00 uur aan de Kerstendijk nummer 1, (010) 479 40 64 Heeft u interesse in een koopappartement dan kunt u zich daar op een belangstellende lijst laten plaatsen.

Heeft u vragen aan het KVV dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Cruz Vargas, Pr en Communicatie (010) 479 87 25 of mevrouw Paalvast, projectleider nieuwbouw (010) 479 87 37

---

Noot voor de redactie,