Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 6 december 2004

Bossche scholieren schaatsen in Sportiom Elfjesstedentocht voor Jantje Beton

Op woensdag 8 december vindt de officiële intocht van de Kerstman in Nederland plaats. Hij arriveert dan bij zijn nationale residentie op de schaatssensatie Arctic Harbor van Sportiom in 's Hertogenbosch. Hier wordt hij verwelkomd door Bossche scholieren. De Kerstman en zijn elfje worden rond 10.45 uur verwacht. Na aankomst neemt hij de sleutel van zijn tijdelijke huis in ontvangst. Voorafgaand aan de intocht schaatsen meer dan 250 basisschoolleerlingen tussen 10.00 en 10.30 uur de Elfjesstedentocht. Dat is een sponsor-schaatsmarathon voor kinderen waarvan de opbrengst (in het kader van de Kerstgedachte) naar de kindervakantiekampen van Jantje Beton gaat. In een half uur tijd moeten zij zoveel mogelijk rondjes over de schaatsbaan Arctic Harbor schaatsen. Voor ieder geschaatst rondje krijgen de kinderen een bedrag gesponsord door familie en vrienden. De intocht is de start van de Kerstperiode in Nederland. Gedurende deze periode bruist de officiële residentie van de Kerstman van de activiteiten.

Sportiom is de officiële residentie van de Kerstman De gulle gever en zijn elfjes voelen zich in ons land het best 'thuis' op schaatssensatie Arctic Harbor van Sportiom omdat deze omgeving het meest lijkt op hun thuisbasis, de poolcirkel in Finland. Ook in het Sportiom hangt immers de echte winterse Noordpoolsfeer. Op Arctic Harbor schaatsen bezoekers op een dichtgevroren Noorpoolhaven. Onderweg komen zij rotspartijen tegen en er dwarrelt regelmatig een vlokje sneeuw naar beneden. De Kerstman heeft op Arctic Harbor tijdelijk zijn eigen huis en organiseert er diverse leuke activiteiten. Van 8 december tot en met 24 december is de Kerstman iedere woensdag, zaterdag en zondag te vinden op de schaatsbaan Arctic Harbor in Sportiom. Vanaf zondag 26 t/m 30 december is het zelfs dagelijks mogelijk om een bezoek te brengen aan de Kerstman en zijn residentie. Natuurlijk gaat de Kerstman na oudjaar weer terug naar zijn echte huis op de Noordpool. Niet getreurd, want de diverse winterse kerstactiviteiten gaan door tot en met 9 januari. Arctic Harbor ademt deze hele periode natuurlijk de echte kerstsfeer uit.

Elfjesstedentocht voor Jantje Beton
Eén van de speciale activiteiten die de Kerstman in zijn residentie organiseert is de Elfjesstedentocht. Dit is een sponsor-schaatsmarathon voor kinderen. De opdracht voor de kinderen is in een half uur zoveel mogelijk rondjes te schaatsen tussen twee stempelposten. Voor ieder geschaatst rondje geeft Sportiom 10 eurocent. De opbrengst gaat naar Jantje Beton, die kinderen die anders nooit op vakantie kunnen, deze mogelijkheid wel biedt. Op deze wijze hoopt de Kerstman ook kinderen iets te leren over de Kerstgedachte. Bovendien kunnen kinderen een elfjes-metamorfose krijgen. Zij worden dan als hulpje van de Kerstman geschminkt. Jantje Beton
De Kerstman heeft heel bewust gekozen om geld in te zamelen voor Jantje Beton. Deze organisatie vindt het namelijk heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd spelen. Niet alleen hebben ze dan plezier, ze doen ook allerlei indrukken en ervaringen op die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven. Daarom bedenkt en financiert Jantje Beton jaarlijks duizenden projecten om spelen mogelijk te maken. Voorbeeld van deze projecten zijn de Kindervakantiekampen. Deze bieden kinderen een vakantie, die zij anders nooit hadden kunnen beleven. Voor meer informatie: www.jantjebeton.nl

Hét meest complete sportcomplex
Sportiom is hét meest complete sportcentrum van 's-Hertogenbosch en omgeving. In dit 22.000 m2 tellende sport- en vrijetijdscentrum is een unieke combinatie te vinden van schaatsbanen, zwembaden, een sporthal, een hypermoderne fitnessafdeling met sauna, squashbanen en diverse horecagelegenheden. Sportiom heeft diverse zwembaden. Naast het subtropisch zwemparadijs met Hawa?aanse sferen, zijn er ook een 25 meter bad en speciale doelgroepbaden.

Voor meer informatie kan men bellen met: 073-6464646 of kijken op www.sportiom.nl. Post voor de Kerstman kan ook gestuurd worden aan Residentie van de Kerstman, Postbus 378, 5201 AJ 's-Hertogenbosch. De Nederlandse website van de Kerstman is www.kerstman.net.

Noot voor de redactie (