Imtech NV

Published: 07:45 08.12.2004 GMT+1 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: order 80 miljoen euro voor integrale Energy Contracting bij Infineon

Imtech steeds vaker betrokken bij Energy Contracting initiatieven

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft van Infineon Technologies AG opdracht ontvangen om voor een bedrag van 80 miljoen euro de complete technische infrastructuur te realiseren in de nieuwe 150.000 m² grote Campus van Infineon in München, inclusief een contract om voor een periode van vijftien jaar de integrale Energy Contracting services te verzorgen. Hierbij neemt Imtech de verantwoordelijkheid op zich voor een adequate technische infrastructuur, functioneel gebruik en bedrijfskosten van alle energievoorzieningen (onder andere warmte, stroom, koeling) en optimale integratie hiervan in de primaire en secundaire processen van Infineon Technologies.

Met een omzet van circa 7,2 miljard euro op jaarbasis is Infineon Technologies wereldwijd één van de grootste producenten van semi-conductors in de markten van draadloze communicatie, telefonie, industrie, computers, veiligheid en chipcards. In zuidoost München realiseert Infineon een nieuw Duits hoofdkantoor waarin circa 4.500 medewerkers die thans in diverse gebouwen in de regio München werkzaam zijn op één locatie gehuisvest zullen worden. Naast directie, sales, administratie, productie en distributie worden hier ook het rekencentrum en de R&D-activiteiten ondergebracht. Voor de nieuwbouw is een innovatief gebouwenconcept ontworpen door de samenwerkende architectenbureaus TECPMC, Maier Neuberger architekten en de landschapsarchitecten GTL. Onder de naam Campeon (een samentrekking van de woorden Campus en Infineon) wordt een terrein van in totaal 60 hectare ingericht volgens het Amerikaanse Campusconcept: middelhoge en lage gebouwen die met elkaar verbonden zijn en in een milieuvriendelijke groene omgeving liggen, inclusief sportvoorzieningen, recreatie- en lounging-gebieden, restaurants, winkels en (dak)terassen. In de herfst van 2005 wordt de nieuwe Campeon in gebruik genomen.

Voor het ontwerp, maar ook in de bouw- en gebruiksfase van de nieuwe Campeon heeft Infineon de verantwoordelijk voor de complete technische infrastructuur aan Imtech Deutschland geoutsourced. Gegeven de omvang van het complex is het in Duitsland op deze schaalgrootte nog niet eerder voorgekomen dat een technische dienstverlener voor de strategisch belangrijke energievoorzieningen de complete verantwoordelijkheid op zich neemt. Het gaat hierbij om warmte, stroom, noodstroom, koeling, drinkwater en afwatering. Voor de koeling wordt gebruikt gemaakt van grondwaterbronnen, hetgeen een lage Co2-uitstoot met zich meebrengt. Imtech neemt in het Campeon-project de volledige verantwoordelijkheid voor functioneel gebruik van alle energievoorzieningen, alsmede de volledige bedrijfskosten hiervan. Imtech garandeert tevens dat Infineon bij de productie de beschikking heeft over een storingsvrije stroomvoorziening. Hiervoor betaalt Infineon Technologies een vaste periodieke vergoeding, die gelijk staat aan de laagste integrale kostprijs gedurende de totale looptijd van het contract (laagste Cost of Ownership). Voor de Energy Contracting services in Duitsland bestaat veel belangstelling. Steeds vaker is Imtech betrokken bij omvangrijke initiatieven op dit gebied. Naast de opdracht voor Infineon Technologies is recent ook opdracht gekregen voor Energy Contracting projecten bij ondermeer de Max-Schmeling-Halle (een grootschalige sport- en evenementenhal) in Berlijn, het hoofdkantoor van IG Metall in Frankfurt, de onderhoudsgebouwen van de ICE-trein (hogesnelheidstrein) in Hamburg en aan 22 openbare gebouwen in de regio Berlijn. Deze opdrachten vertegenwoordigen een gezamenlijke waarde van ruim honderd miljoen euro.

Teneinde deze competentie verder te ontwikkelen is er binnen Imtech een samenwerkingsverband opgericht die de mogelijkheden voor export van Energy Contracting naar andere Imtech-landen in Europa nader heeft uitgewerkt. Op basis hiervan start Imtech binnenkort met concrete initiatieven in Nederland en België.

Nadere informatie
Imtech N.V.

Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, UK, Luxemburg, Nederland en Spanje. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext (Amsterdam), waar Imtech is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.

Persbericht (PDF)