Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht
De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht

Persoonlijk welkom voor nieuwe inwoners Dordrecht

In Dordrecht heet het college van Burgemeester en Wethouders nieuwe inwoners persoonlijk welkom in de stad. Onder het motto 'gast in eigen stad' organiseert de stad eens per kwartaal een warm welkom voor nieuwe inwoners.

Wie Hollands oudste stad als woonplaats kiest, ontvangt allereerst een brief namens de burgemeester. Daarin wordt gewezen op een welkomstpakket dat af te halen is in het Stadskantoor. Ook worden deze inwoners uitgenodigd om nader kennis te maken met de historische binnenstad.

Gedurende een drie uur durend programma, is er een ontvangst door een van de collegeleden, gevolgd door een stadswandeling onder leiding van een VVV-gids die wijst op de vele mooie, onverwachte plekjes in de binnenstad, zoals 't Hof, de Munt en de havens. Aansluitend is er een vaartocht met de waterbus.

Wethouder A.T. Kamsteeg (Wijkgericht Werken) is de eerste bestuurder die circa 70 nieuwe inwoners aanstaande zaterdag 11 december ontvangt. Dit gebeurt om 11.00 uur in het Dordrechts Museum aan de Museumstraat 40.

Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht