Wegener NV

Persbericht 08-12-2004

contact - disclaimer - home

PCM en Wegener willen dagbladen bundelen in een nieuw krantenconcept

PCM Uitgevers en Koninklijke Wegener maken bekend een serieuze studie te beginnen om te komen tot een joint venture van hun respectievelijke dagbladenuitgeverijen in met name de provincies Zuid-Holland en Utrecht.
Het betreft de dagbladen van het PCM-onderdeel Algemene Media Groep (Algemeen Dagblad, Rotterdams Dagblad, De Dordtenaar en Rijn en Gouwe) en de dagbladen van Wegener-uitgeverij Utrechts Nieuwsblad | Haagsche Courant (Haagsche Courant, Goudsche Courant, Utrechts Nieuwsblad, Amersfoortse Courant). De gezamenlijke oplage bedraagt thans circa 630.000 exemplaren per dag.

Beoogd wordt deze dagbladtitels samen te voegen tot één nieuw krantenconcept, een dagblad met een grootstedelijk karakter en een duidelijke focus op de kernregio's (Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, 't Groene Hart, Utrecht en Amersfoort). Daarnaast zal de landelijke verspreiding van het Algemeen Dagblad worden gehandhaafd. Op deze wijze, door bundeling van krachten en daardoor investeringskracht voor innovaties, menen de uitgevers een sterk krantenproduct te kunnen vervaardigen, dat beter dan thans het geval is, zijn marktpositie kan versterken. Met een nieuw concept - ook multimediaal - kan de lezer in dit deel van de Randstad beter bediend worden en kan een halt worden toegeroepen aan de gestage daling van abonnementen in dit deel van de randstad. De huidige versnippering van posities biedt die oplossing niet.

Voorgenomen is dat de studie ultimo het eerste kwartaal van 2005 zal resulteren in een concreet businessplan voor de joint venture.

Amsterdam/Apeldoorn, 8 december 2004

Raad van Bestuur Raad van Bestuur Koninklijke Wegener NV PCM Uitgevers BV