Akzo Nobel

Nieuwe fabriek van Akzo Nobel versterkt verfdekking in Vietnam

Arnhem, 8 december 2004 Verf stroomt nu ook officieel van de productielijn van Akzo Nobels nieuwe fabriek voor bouwverven in Vietnam, slechts zeven maanden na het begin van de bouw. De fabriek van Akzo Nobels business unit Decorative Coatings International (DCI) staat op een snel groeiend industrieterrein buiten Ho Chi Minhstad en is in gebruik genomen omdat de vorige fabriek te klein geworden was.

Op een terrein van 4 ha in het AMATA Industrial Park in de provincie Dong Nai is eerder dit jaar met de bouw begonnen, waarbij het Vietnamese management hoopte de fabriek eind 2004 op te kunnen starten. Hoewel de snelle inbedrijfname als zeer ambitieus werd gezien, is de deadline gehaald. Daarmee is nu een stevig fundament gelegd voor het vergroten van Akzo Nobels distributie en marktaandeel in Vietnam.

Akzo Nobel spant zich voortdurend in om de geografische spreiding van de coatingsactiviteiten te vergroten, waarbij we tegelijkertijd een sterke positie willen realiseren in strategisch belangrijke regios over de hele wereld, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten. De nieuwe fabriek is uiterst snel en efficiënt gebouwd. In lijn met de groeidoelstellingen van DCI in de regio Asia-Pacific zal de fabriek bijdragen aan een aanzienlijke verbetering van het marktaandeel in Vietnam.

DCIs General Manager Jan Andersson: Op de oude locatie bleek verdere groei onmogelijk omdat de fabriek daar al op volle capaciteit draaide. De nieuwe fabriek is een perfecte springplank om verder uit te breiden en volgend jaar met ons totale productassortiment op de markt te komen.

Al sinds 1992 produceert en verkoopt Akzo Nobel bouwverven in Vietnam. Het is niet de enige coatingsactiviteit van de onderneming in de regio. In maart 2003 werd Akzo Nobel de eerste producent van poedercoatings in Vietnam. Samen met joint venture-partner Chang Cheng Securities opende de onderneming toen een nieuwe fabriek in Ho Chi Minhstad.

Internet: www.akzonobel.nl; www.deco.akzonobel.com Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343