Fontys



nieuws > persberichten woensdag 8 december 2004

Fontys Hogeschool Financieel Management reikt scriptieprijs uit Rinie van Stralen, werkzaam bij de Belastingdienst Rivierenland in Gorinchem, heeft de tweede Fontys FE-scriptieprijs gewonnen. Hij ontving zijn prijs uit handen van de heer mr. Philip Ruys, voorzitter van de jury en werkzaam als belastingadviseur en redacteur van het Fiscaal Praktijkblad.

De scriptie van Rinie van Stralen gaat over het beëindigen van een fiscaal samenwerkingsverband tussen rechtspersonen, zoals een NV of BV. Dit is een actueel onderwerp, aangezien de wetgeving hierover op 1 januari 2003 drastisch is gewijzigd. Volgens het juryrapport is Van Stralen erin geslaagd de ingewikkelde materie doeltreffend in kaart te brengen in een voor de lezer aantrekkelijk vormgegeven document. Vooral de vergelijking tussen de situatie voor en na de wetswijziging is zeer verhelderend en nuttig voor de fiscale praktijk.

Fontys Hogeschool Financieel Management in Eindhoven heeft de Fontys FE-scriptieprijs ingesteld om studenten te stimuleren tot het schrijven van scripties, die de toets der kritiek van onafhankelijke, externe deskundigen kunnen doorstaan. Voor de beoordeling is daarom gezocht naar een evenwichtige vertegenwoordiging uit de fiscale adviespraktijk, de belastingdienst en het onderwijs. De jury bestond uit de voorzitter mr. Philip Ruys, mevrouw mr. Diana van Hout, docent aan de Universiteit Utrecht, de heer mr. Toine van Laarhoven, belastingadviseur bij Deloitte en de heer mr. Christ Willems, belastinginspecteur. Aan de scriptieprijs is geen geldbedrag verbonden. Rinie van Stralen heeft een certificaat ontvangen en krijgt de mogelijkheid een artikel over het scriptieonderwerp te schrijven in vaktijdschrift Het Fiscaal Praktijkblad.