FLEVOLANDS BUREAU V. TOERISME
http://www.vvvflevoland.nl

De Orchideeën Hoeve: Kerstshow met kaarsjesavonden

Tot en met 26 december (2e Kerstdag) vindt de jaarlijkse kerstshow in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Flevoland) plaats. Tijdens de kerstshow is de tropische orchideeën expositie met behulp van kerstdecoratie en licht in een speciale kerstsfeer gebracht. Hoogtepunt dit jaar zijn de kaarsjesavonden op 21, 22 en 23 december. Op de kaarsjesavonden worden rond 18.30 uur 1000 kaarsjes en lampjes ontstoken die een speciale route door de tropische tuinen verlichten.

De toegang tot de tuinen is op deze kaarsjesavonden gratis. Tot 21.00 uur branden de kaarsjes en is de route te bewandelen. Tijdens de kaarsjesavonden is er de hele avond live muziek van zangkoren en is het restaurant en de winkel geopend. De Orchideeën Hoeve is vanaf 1976 uitgegroeid van een gewone kwekerij naar een attractie bestaande uit 24.000 m2 verwarmde en overdekte orchideeën expositie met meer dan 3000 wilde (botanische) orchideeën. Er is een Tropische, Maleisische en een Taiwanese tuin ingericht waar bezoekers zich in verschillende werelden wanen. In de winkel kunnen alle getoonde orchideeën, woondecoraties en accessoires aangeschaft worden. Ook de kwekerij is te bezoeken voor liefhebbers.

De Orchideeën Hoeve is maandag tot en met zaterdag open van 9 tot 18 uur en zondag van 11 tot 18 uur. Op 2e kerstdag is de hoeve van 11 tot 18 uur geopend. Op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag zijn de deuren gesloten. Voor volwassenen geldt een entreeprijs van euro 4,50 p.p., kinderen onder de 10 jaar kunnen gratis naar binnen. De Orchideeën Hoeve bevindt zich aan de Oosterringweg 34 in Luttelgeest. Tel.
0527-202875. Meer informatie www.orchideeenhoeve.nl