Accell Group


PERSBERICHT

BAVA stemt in met aandelensplitsing Accell Group

Heerenveen, 8 december 2004 - Accell Group N.V. maakt bekend dat de vandaag gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft ingestemd met de statutenwijziging voor de eerder aangekondigde en voorgestelde aandelensplitsing. Elk bestaand gewoon aandeel Accell Group van nominaal EUR 0,05 zal worden omgezet in 2,5 nieuwe gewone aandelen met een nominale waarde van EUR 0,02.

De aandelensplitsing zal naar verwachting met ingang van maandag 20 december 2004 worden geëffectueerd en vanaf die datum tevens tot uitdrukking komen in de notering van Accell Group aan de Officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.

De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft tevens ingestemd met de statutenwijzigingen die doorgevoerd moeten worden ten gevolge van de per 1 oktober 2004 wettelijk herziene structuurregeling.

/ / / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, produceren en de marketing en verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Finland. Verkoop van de fietsen, fietsaccessoires en fitness apparatuur vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Finland en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

Accell Group is in omzet de grootste fietsgroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en kunnen door een door Accell Group aangestelde liquidity provider permanent verhandeld worden.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.: René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur Tel.: (+31) 0513-638701

Website: www.accell-group.com


---- --