Ministerie van Algemene Zaken

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht

INTENTIEVERKLARINGEN NEDERLAND-CHINA GETEKEND

Tijdens het officiële bezoek van minister-president Wen Jiabao van de Volksrepubliek China aan Nederland zijn vandaag, 8 december, in Den Haag twee intentieverklaringen getekend.


- De eerste intentieverklaring betreft de Azië-Faciliteit voor China ('Letter of Intent concerning the Asia Facility for China'), met als doel om de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en China te bevorderen door middel van wetenschappelijke en technologische samenwerking, overdracht en uitwisseling van kennis, en implementatie van onderwijs- en trainingsprogramma's.


- De tweede intentieverklaring betreft het vierde trainings- en demonstratiecentrum voor duurzame landbouwontwikkeling in de provincie Hunan ('Letter of Intent concerning a fourth training and demonstration center on sustainable agriculture development in the province of Hunan').

Beide documenten zijn ondertekend in aanwezigheid van de minister-president van Nederland, dr. Jan-Peter Balkenende en de minister-president van China, Dhr. Wen Jiabao.

Voor Nederland heeft de minister van Buitenlandse Zaken, dr. Bernard Bot getekend.
Voor de Volksrepubliek China tekende de minister van Handel, dhr. Bo Xilai.

8 december 2004 / 17.54 uur