3 e persbericht van woensdag 8 december 2004

Eindhoven 08-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt

In een gebouw aan de Willem Rosestraat is woensdag om 13.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. In vier ruimten stonden in totaal 1146 planten. Deze planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. In de kwekerij was een 24-jarige Eindhovenaar aanwezig. Hij is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man probeert autos af te pakken

Een 36-jarige Tsjech met onbekende woonplaats is woensdag om 8.20 uur op de Ten Hagestraat aangehouden. Hij probeerde in de parkeergarage twee maal een auto af te pakken van de bestuurders. Hierbij dreigde hij met iets wat hij onder zijn jas hield. De politie werd gebeld en de man werd aangehouden. Hij had geen wapen bij zich, wel enkele goederen die mogelijk afkomstig zijn van auto-inbraken. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Man verdacht van diefstal aangehouden

In zijn woning is woensdag om 15.55 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 5 december heeft ingebroken in enkele vrachtwagens op een bedrijfsterrein aan de Dillenburgstraat. Daarbij werden tvs en DVD-spelers gestolen. De man, die na een onderzoek kon worden aangehouden, is de cel ingegaan.

Helmond: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Aarle Rixtelseweg zijn woensdag tussen 12.00 en 16.30 uur 179 verkeersdeelnemers bekeurd. De snelste reed 102 km/u terwijl 50 is toegestaan. Er passeerden 2465 voertuigen.

Helmond: Verlichtingscontrole

Woensdagavond tussen 18.15 en 21.00 uur is op de Steenweg een verlichtingscontrole gehouden. Er is 24 maal bekeurd; 21 maal voor fietsverlichting, 2 maal auto zonder goedwerkend dimlicht en 1 maal auto met de mistlichten aan.

Someren: Controle snelheid

Op de Provincialeweg is woensdag tussen 13.30 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 707 voertuigen en 34 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 118 km/u. 80 is de maximumsnelheid.

Veldhoven: Man verdacht van mishandeling

Woensdag om 10.55 uur is op het politiebureau van Veldhoven een 52-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man zou afgelopen maandag zijn 54-jarige echtgenote mishandeld hebben. De man had bij de vrouw de keel dichtgeknepen en met de vuist in het gezicht geslagen. Daarbij was een tand losgeraakt. Man en vrouw zijn bezig met een echtscheidingsprocedure. De man is de cel ingegaan.